


Vartissa valmis
Sitruunainen kesäkurpitsapasta todistaa, että yksinkertainen on herkullista!
15 min
Sitruunan, timjamin ja kesäkurpitsan ryydittämässä pastassa maistuu Välimeren aurinko. Ota helppo sitruunainen kesäkurpitsapasta tekolistalle vaikka jo tänään!
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
spagettia
2 tl
sitruunan kuorta raasteena (luomu)
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
hienonnettua timjamia
2 dl
parmesaanijuustoa raasteena
75 g
voita sulatettuna
n. 1 l
paahdettuja kesäkurpitsakuutioita (ohje alempana)
½ tl
mustapippuria
(suolaa)
Sitruunainen kesäkurpitsapasta – ohje:
- Keitä pasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta huolellisesti.
- Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista ruokalusikallinen mehua talteen. Hienonna timjami ja raasta parmesaani.
- Sulata voi kattilassa. Lisää timjami, keitetty pasta ja kesäkurpitsakuutiot voin joukkoon. Kuumenna nopeasti koko ajan pastaa käännellen. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja sekoita sitruunan kuori ja mehu, mustapippuri sekä parmesaaniraaste joukkoon. Tarkista suola. Tarjoa heti.
Paahdettu kesäkurpitsa
Paahdettu kesäkurpitsa on monipuolinen kasvislisuke, jota kannattaa tehdä kerralla iso satsi. Kuutioksi pilkottu kurpitsa paahtuu uunissa nopeasti. Ota resepti talteen!

Paahdettu kesäkurpitsa on mainio lisuke ja aines salaatteihin, pastoihin ja keittoihin
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat