Sitruunainen kesäkurpitsapasta todistaa, että yksinkertainen on herkullista!
Munaton
15 min
Sitruunan, timjamin ja kesäkurpitsan ryydittämässä pastassa maistuu Välimeren aurinko. Ota helppo sitruunainen kesäkurpitsapasta tekolistalle vaikka jo tänään!
Keitä pasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta huolellisesti.
Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista ruokalusikallinen mehua talteen. Hienonna timjami ja raasta parmesaani.
Sulata voi kattilassa. Lisää timjami, keitetty pasta ja kesäkurpitsakuutiot voin joukkoon. Kuumenna nopeasti koko ajan pastaa käännellen. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja sekoita sitruunan kuori ja mehu, mustapippuri sekä parmesaaniraaste joukkoon. Tarkista suola. Tarjoa heti.
Paahdettu kesäkurpitsa on monipuolinen kasvislisuke, jota kannattaa tehdä kerralla iso satsi. Kuutioksi pilkottu kurpitsa paahtuu uunissa nopeasti. Ota resepti talteen!
Paahdettu kesäkurpitsa on mainio lisuke ja aines salaatteihin, pastoihin ja keittoihin