


Ruokaisa kesäkurpitsa-fetasalaatti on mainio lounaseväs – nappaa resepti!
10 min
Kesäkurpitsa-fetasalaatin voi nauttia lämpimänä, jolloin myös linssi-papuseos kannattaa kuumentaa. Salaatti maistuu hyvältä myös kylmänä esimerkiksi evääksi pakattuna.
Reseptin ainekset
4 annosta
n. 400 g
säilöttyjä linssejä tai papuja (esim. punaisia linssejä tai mustapapuja)
4
tomaattia
n. 1 l
paahdettuja kesäkurpitsakuutioita (ohje linkitetty alemmas)
1 l
rucolaa
1 rku
lehtipersiljaa
200 g
fetajuustoa
Kastike
¾ dl
mietoa oliiviöljyä
1 rkl
omenaviinietikkaa
2 tl
hunajaa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 tl
juustokuminaa
Kesäkurpitsa-fetasalaatti – ohje:
- Huuhtele linssit ja/tai pavut kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti.
- Leikkaa tomaatit viipaleiksi. Kokoa linssi-papuseosta, paahdettua kesäkurpitsaa, tomaattiviipaleita ja rucolaa salaattivadeille tai annoslautasille. Revi lehtipersiljaa ja murustele fetaa pinnalle.
- Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään tasaiseksi. Kääntele kastike salaatin joukkoon tai tarjoa erikseen.
Paahdettu kesäkurpitsa
Paahdettu kesäkurpitsa on monipuolinen kasvislisuke, jota kannattaa tehdä kerralla iso satsi. Kuutioksi pilkottu kurpitsa paahtuu uunissa nopeasti. Ota resepti talteen!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat