0(0)
Ruokaisa kesäkurpitsa-fetasalaatti on mainio lounaseväs – nappaa resepti!
Munaton
Kasvis
Gluteeniton
10 min
Kesäkurpitsa-fetasalaatin voi nauttia lämpimänä, jolloin myös linssi-papuseos kannattaa kuumentaa. Salaatti maistuu hyvältä myös kylmänä esimerkiksi evääksi pakattuna.
Julkaistu 27.7.2023
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
n. 400 gsäilöttyjä linssejä tai papuja (esim. punaisia linssejä tai mustapapuja)
4tomaattia
n. 1 lpaahdettuja kesäkurpitsakuutioita (ohje linkitetty alemmas)
1 lrucolaa
1 rkulehtipersiljaa
200 gfetajuustoa
Kastike
¾ dlmietoa oliiviöljyä
1 rklomenaviinietikkaa
2 tlhunajaa
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
2 tljuustokuminaa

Kesäkurpitsa-fetasalaatti – ohje:

  1. Huuhtele linssit ja/tai pavut kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti.
  2. Leikkaa tomaatit viipaleiksi. Kokoa linssi-papuseosta, paahdettua kesäkurpitsaa, tomaattiviipaleita ja rucolaa salaattivadeille tai annoslautasille. Revi lehtipersiljaa ja murustele fetaa pinnalle.
  3. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään tasaiseksi. Kääntele kastike salaatin joukkoon tai tarjoa erikseen.

Paahdettu kesäkurpitsa

Paahdettu kesäkurpitsa on monipuolinen kasvislisuke, jota kannattaa tehdä kerralla iso satsi. Kuutioksi pilkottu kurpitsa paahtuu uunissa nopeasti. Ota resepti talteen!

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.