Kaarivalaisin on taas pop! Kasarilta tuttu katseenvangitsija löytyy nyt monesta kodista – tyyliin katsomatta
80-luvun paluu
Kaarivalaisin on taas pop! Kasarilta tuttu katseenvangitsija löytyy nyt monesta kodista – tyyliin katsomatta
Kaarevajalkaisia metallivalaisimia näkee yhä useammassa kodissa, eikä ihme, sillä kaarevat muodot ja metallinhohto kuuluvat olennaisesti juuri nyt trendikkääseen 1980- ja 90-lukujen tyylin. Kokosimme 10 erilaista valaisinta kymmenessä aivan erityylisessä kodissa.
Julkaistu 11.5.2023
Meillä kotona

Metallinen kaarivalaisin on monipuolinen sisustusesine, sillä valon lisäksi se tuo tilaan ilmettä ja kolmiulotteisuutta – ja on näyttävä katseenvangitsija. Katso alta, miten hyvin se sopii erilaisiin koteihin, tyylistä riippumatta.

1. Ajan henkeen

Henna on sisustanut perheensä 70-luvun kerrostalokodin ennakkoluulottoman värikkäästi kierrätyslöydöillä. Kaareva vintagevalaisin löytyi kierrätettynä. Kurkkaa kotiin täältä!

2. Toistuvat muodot

Janinan pikkukoti entisen mielisairaalan verstasrakennuksessa on sisustettu ajattoman klassiseen tyyliin. Kaareva Flosin Arco-lattiavalaisin mukailee jättipeilin muotoja.

3. Muusikkopariskunnan kotona

Jannika B:n ja Toni Wirtasen kodin 1980-luvun hulppea messinkivalaisin löytyi Torista. Katso muusikkopariskunnan loft-kodin huikea muutos täältä.

4. Mustavalkoiseen keittiöön

Annin keittiössä kaikki on symmetrisessä järjestyksessä. Mustavalkoiseksi sisustetun keittiön graafista linjaa rikkovat kaarivalaisimen lisäksi hauskat yksityiskohdat. Tutustu kotiin täältä!

5. Mummolafiilistä

Mikon ja Pilvin 60-luvun kerrostaloasunto on sisustettu lähes täysin mummoloiden vanhoilla kalusteilla. Olohuoneen kruunu, Ateljé Lyktanin 1970-luvun moni­kupuisen jalkalampun Pilvi hankki kuitenkin Torista. Kurkkaa kotiin täältä!

6. Vau, mikä löytö!

Anssi ja Ronja onnistuivat saamaan unelmiensa kodin yli satavuotiaasta jugendtalosta. Koska asunto oli kallis, remontti toteutettiin pikkuhiljaa. Sisustus on koottu designklassikoista ja vanhoista huonekaluista. Flosin valaisimesta puuttuu keskeltä yksi pala, ja Ronja sai sen edullisesti Gusta Designista. Pääset katsomaan himottu jugend-helmeä täältä!

7. Hattaratunnelmaa

Helsinkiläisperheen townhouse-kodin aurinkoinen tunnelma syntyy hempeillä väreillä ja leikittelevillä yksityiskohdilla. Hattaratyyliin sopivan vintagevalaisimen Tytti hankki Tori.fistä. Ihastu sorbettityyliseen kotiin täällä.

8. Rauhan tyyssija

Hennan ja Pyryn paritalossa Klaukkalassa sisustus on seesteinen. Hennan mukaan kotiin valituissa esineissä pitää olla jotain kiinnostavaa. Hän pitää pehmeistä, epäsäännöllisistä muodoista. ”Haluaisin olla minimalisti, mutta maailmassa on paljon kaunista, jota ei voi vastustaa”, hän sanoo. Yksinkertaisen kaarevan valaisimen musta jalka tuo kontrastia huoneen muuten hillittyyn värimaailmaan. Lue täältä, kuka perheen kodissa päättää sisustuksesta.

9. Rouhea diy-tyyli

Jennan ja Eduardon perheen rintamamiestalosta huokuu kierrättämisen riemu. Pariskunnalta remontointi ja tee se itse -projektit onnistuvat kuin vanhoilta tekijöiltä, ja se näkyy kodin sisustuksessa. Tyyli on juureva, pinnat rouheita ja värit maanläheisiä. Kirpparilta löydetty metallvalaisin sopii mainiosti vanhoista ikkunoista itse tehdyn vitriinikaapin kylkeen. Kurkkaa Jennan ja Eduardon rintamamiestaloon täältä!

10. Kirppislöytöjen keskellä

Anun ja Ollin keltainen paritalonpuolikas on sisustettu kirppislöydöillä. Talon tunnelma on raikas ja nostalginen. Viisilamppuinen kaarivalaisin sopii olohuoneen värikkääseen tyyliin mainiosti. Ihastu kirpputorikierroksilta tai huutokaupoista löydetyin huonekaluin sisustettuun kotiin!

Kommentoi »