Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Vielä yksi pala

Saimi Hoyerin sieniherkku ja Suvi Teräsniskan halloumi-chorizopiirakka – tunnetut suomalaiset kertovat suolaiset piirakkasuosikkinsa

Piirakka on täydellinen tarjottava, olipa kyseessä kahvipöytä tai arkinen iltapala. Anni Kytömäki, Suvi Teräsniska, Saimi Hoyer ja Petra Väänänen kertovat, millä piirakalla hurmaavat vieraat – tai itsensä. Löydä uusi suosikkisi!

12.3.2025

Annin ruokabravuuri on kasvispiirakka

Kirjailija Anni Kytömäen yksi lempiruoista on äidin tekemä kasvispiirakka. ”Teen sitä usein vieraille, mutta joskus vain itselleni. Voin syödä sitä vaikka pellillisen parissa päivässä”, Anni kertoo kasvispiirakasta.

Anni Kytömäki pallokuvassa, alla kasvispiirakan kuva.
Annin vegaaniseen herkkuun voit upottaa mitä vain kasviproteiinia. Jos käytät maustamatonta kasviproteiinia, ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria.

Saimin haperopiirakkaan uppoaa viime syksyn sienisato

Saimi Hoyerin mehevässä haperopiirakassa maistuvat Hoyerin lempisienet haperot. Itse tehty ruis-perunataikina on loistava sienipiirakan pohja. Voit käyttää haperon sijaan myös muita metsäsieniä.

Saimi Hoyer pallokuvassa, alla juustoinen haperopiirakka.
Saimi Hoyerin haperopiirakan pohja on takuuvarmasti maistuva, sillä ruisjauhojen lisäksi makua tuo raastettu, keitetty peruna.

Petran peltipiirakka on juhlien ykköshitti, josta riittää kaikille

Caprese-piirakka syntyi, kun MasterChef-voittaja Petra Väänänen loihti Noora-siskonsa kanssa tarjottavaa kevään juhliin. Rapean lehtitaikinan, venyvän mozzarellan ja hapokkaan tomaatin yhdistelmä on selvää hittiainesta – varsinkin, kun reseptissä oiotaan mutkia juuri sopivasti!

Petran ja Nooran kuvat pallokuvassa, alla caprese-piirakka.
Suomalaiset rakastavat italialaista ruokaa, ja Petran ja Nooran piirakassa yhdistyvät rakkaimmat: tomaatti, mozzarella ja pesto.

Suvin halloumi-chorizopiirakka vie kielen mennessään

Laulaja Suvi Teräsniskan gluteenittoman halloumi-chorizopiirakan pohja tehdään mantelijauhoista ja kaurahiutaleista. Täytteessä ihastuttavat suolainen makkara ja juusto.

Suvi Teräsniska ja piirakka
Halloumijuusto ja chorizo-makkara antavat piirakalle suolaisen maun. Kyytipojaksi piirakka kaipaa jotakin raikasta kuten amerikkalaisen lemonaden.

Lisävinkki!

Saran toscapiirakan resepti on siirtynyt sukupolvelta toiselle

Helposti valmistuva toscapiirakka on sosiaalisen median monitoiminaisen Sara Parikan rakas resepti, joka on kulkenut suvussa pitkään. ”Resepti on säilynyt samanlaisena sukupolvelta toiselle”, kertoo Sara, joka söi lapsena piirakasta pelkän kuorrutteen.

Sara Parikan naama pallokuvassa, alla kuva toscapiirakasta.
Saran toscapiirakka valmistuu alle tunnissa, ja ainekset löytyvät lähes varmasti jokaisen kotoa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt