
Saimi Hoyerin sieniherkku ja Suvi Teräsniskan halloumi-chorizopiirakka – tunnetut suomalaiset kertovat suolaiset piirakkasuosikkinsa
Piirakka on täydellinen tarjottava, olipa kyseessä kahvipöytä tai arkinen iltapala. Anni Kytömäki, Suvi Teräsniska, Saimi Hoyer ja Petra Väänänen kertovat, millä piirakalla hurmaavat vieraat – tai itsensä. Löydä uusi suosikkisi!
Annin ruokabravuuri on kasvispiirakka
Kirjailija Anni Kytömäen yksi lempiruoista on äidin tekemä kasvispiirakka. ”Teen sitä usein vieraille, mutta joskus vain itselleni. Voin syödä sitä vaikka pellillisen parissa päivässä”, Anni kertoo kasvispiirakasta.

Saimin haperopiirakkaan uppoaa viime syksyn sienisato
Saimi Hoyerin mehevässä haperopiirakassa maistuvat Hoyerin lempisienet haperot. Itse tehty ruis-perunataikina on loistava sienipiirakan pohja. Voit käyttää haperon sijaan myös muita metsäsieniä.

Petran peltipiirakka on juhlien ykköshitti, josta riittää kaikille
Caprese-piirakka syntyi, kun MasterChef-voittaja Petra Väänänen loihti Noora-siskonsa kanssa tarjottavaa kevään juhliin. Rapean lehtitaikinan, venyvän mozzarellan ja hapokkaan tomaatin yhdistelmä on selvää hittiainesta – varsinkin, kun reseptissä oiotaan mutkia juuri sopivasti!

Suvin halloumi-chorizopiirakka vie kielen mennessään
Laulaja Suvi Teräsniskan gluteenittoman halloumi-chorizopiirakan pohja tehdään mantelijauhoista ja kaurahiutaleista. Täytteessä ihastuttavat suolainen makkara ja juusto.

Lisävinkki!
Saran toscapiirakan resepti on siirtynyt sukupolvelta toiselle
Helposti valmistuva toscapiirakka on sosiaalisen median monitoiminaisen Sara Parikan rakas resepti, joka on kulkenut suvussa pitkään. ”Resepti on säilynyt samanlaisena sukupolvelta toiselle”, kertoo Sara, joka söi lapsena piirakasta pelkän kuorrutteen.
