


”Resepti on säilynyt samanlaisena sukupolvelta toiselle” – nappaa bloggaaja Sara Parikan toscapiirakan ohje!
Helposti valmistuva toscapiirakka on sosiaalisen median monitoiminaisen Sara Parikan rakas resepti, joka on kulkenut suvussa pitkään. Lapsena Sara söi pelkän kuorrutteen.
Sara Parikan toscapiirakka – ohje:
- Sulata pohjaan tuleva voi ja anna jäähtyä. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka (noin ø 28 cm).
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää jauhoseos sekä voisula muna-sokerivaahtoon vuorotellen koko ajan sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Esipaista piirakkaa 175 asteessa noin 15 minuuttia.
- Laita kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
- Ota piirakka uunista ja kaada kuuma kuorrutus tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle. Laita piirakka takaisin uuniin vielä 10–15 minuutiksi tai kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea ja kiiltävä.
Rennosti pellille
”Äitini leipoi toscapiirakkaa usein omalta äidiltään perityllä reseptillä. Muistan, kuinka pienenä tyttönä söin piirakasta vain kuorrutteen. Nykyään syön ehdottomasti koko palan kahvikupposen kanssa. Piirakka maistuu mainiosti myös muulle perheelle.
Resepti on säilynyt samanlaisena sukupolvelta toiselle, mutta muoto on hioutunut hieman matkan varrella ja muuttunut korkeammasta matalaksi piirakaksi. Joskus teen tätä tuplasatsin, jolloin piirakka paistuu kätevästi uunipellillä. Ruokakuntamme kasvaa usein läheisillä ja ystävillä, ja isommalle joukolle pellistä on kätevä leikata sopivia, suupalan kokoisia neliöitä.”
Sara Parikka, bloggaaja