


Helposti tuunattava
Kirjailijan äidin kasvispiirakka on Anni Kytömäen ruokabravuuri ja yksi lempiruoista
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Kirjailija Anni Kytömäen yksi lempiruoista on äidin tekemä kasvispiirakka. ”Teen sitä usein vieraille, mutta joskus vain itselleni. Voin syödä sitä vaikka pellillisen parissa päivässä”, Anni Kytömäki kertoo kasvispiirakasta.
”Olen huono kokki enkä varsinaisesti pidä ruoanlaitosta. Kotona työnjako keittiössä on selvä: puolisoni hoitaa ruoan valmistamisen ja maustamisen, minä autan kuorimalla ja pilkkomalla. Koko perheeni suosii kasvisruokaa. Äitini tekemä kasvispiirakka on yksi lempiruoistani ja myös oma bravuurini keittiössä. Teen sitä usein vieraille, mutta joskus vain itselleni. Syön pellillisen parissa päivässä”, Anni Kytömäki kertoo kasvispiirakan taustoista.
Reseptin ainekset
6-12 annosta
1 ps (105 g)
valmista perunamuusijauhetta
2 dl
kaurahiutaleita
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
rypsiöljyä
sopivasti
vettä
Täyte
kasvisliemessä keitettyjä vihanneksia (esim. porkkanakuutioita ja parsakaalia)
aurinkokuivattuja tomaatteja
sieniä (esim. herkkusieniä tai metsäsieniä)
härkistä, nyhtökauraa tai muuta kasviproteiinia
2 dl
kaurapohjaista ruokakermaa
vegejuustoraastetta
Anni Kytömäen kasvispiirakka – ohje:
- Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Taputtele taikina leivinpaperille pellille tai voideltuun vuokaan.
- Valitse täytteeksi kaikkea hyvää, mistä itse pidät.
- Levitä päälle kasvislimessä keitetyt vihannekset, aurinkokuivattuja tomaatteja (pilkottuna), sieniä, ja haluamaasi kasviproteiinia. Jos käytät maustamatonta kasviproteiinia, ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria.
- Kaada päälle tölkillinen kaurakermaa ja ripottele lopuksi pinnalle vegejuustoraastetta.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat