Wasabisilli, kaljalohi ja ginisilakat – nappaa uudet ideat kalapöytään ja ylläty!
Ruoka
Wasabisilli, kaljalohi ja ginisilakat – nappaa uudet ideat kalapöytään ja ylläty!
Unohda sinappisilakat ja kokoa uudenlainen, moderni kalapöytä. Tänä vuonna alkupalapöydän kaloja maustavat esimerkiksi wasabi, gini ja vaikkapa Earl Grey -tee. Näihin ihastuvat kaikki!
16.12.2020
 |
Meillä kotona

1. Portterilohi eli kavereiden kesken kaljalohi

Portterilohi on juhlakauden herkullisin kalaruoka aikuisten makuun. Olutkylvyssä uiskennellut graavilohi ihastuttaa maltaisella maullaan. Portterilohen ohjeen saat kurkistettua täältä.

2. Karpalo-ginisilakat ovat ginin ystävien suosikki

Karpalo-ginisilakat kylpevät aromikkaassa ginin, karpaloiden ja rosmariinin maustamassa liemessä. Silakkafileet voit upottaa liemeen myös ilman rullausta. Ota karpalo-ginisilakoiden ohje talteen.

3. Ihastu teen ja appelsiin yhdistelmään

Graavilohi maustuu nyt suolan ja sokerin lisäksi Earl Grey -irtoteellä ja appelsiininkuoriraasteella. Niiden ihanat aromit taittavat rasvaisen kalan makua sopivasti. Tutustu appelsiini-teegraavatun lohen ohjeeseen.

4. Siiderisilliä teet toistekin

Siiderisillin salaisuus on omenassa, ja tässä kalaherkussa sitä on kolmessa eri muodossa: lohkoina, viinietikkana ja siiderinä. Ongi siiderisillin ohje reseptipankkiisi täältä.

5. Limetin ja wasabin yhdistelmä koukuttaa

Wasabisilli tuo tuulahduksen Japania joulupöytään. Rasvainen silli raikastuu limetillä ja wasabitahnalla, joka antaa sille sopivan kipakan maun. Wasabisillin ohjeen saat täältä.

6. Ginisilli maistuu myös rosmariinilta

Ginisilli tehdään valmiista matjessillifileestä ja mausteliemestä, jossa maistuu ginin lisäksi sitruuna ja rosmariini. Silli purkitetaan tunniksi tai kahdeksi ja tarjoillaan puolukoiden kanssa. Ota ginisillin ohje talteen täältä.

Kommentoi »