


Karpalo-ginisilakat – kypsytä kalat gin tonic -klassikkodrinkin makumaailmassa
12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min
Karpalo-ginisilakat kylpevät aromikkaassa ginin, karpaloiden ja rosmariinin maustamassa liemessä. Silakkafileet voit upottaa liemeen myös ilman rullausta.
Reseptin ainekset
15 annosta
500 g
silakoita
Kypsytysliemi
2 dl
vettä
½ dl
väkiviinaetikkaa
½ rkl
merisuolaa
Giniliemi
2 ½ dl
vettä
1 dl
rypsiöljyä
½ dl
giniä
2 rkl
sokeria
2 tl
suolaa
1 tl
väkiviinaetikkaa
5
katajanmarjaa
Purkkiin lisäksi
½–1 dl
karpaloita (pakaste)
2–3
rosmariinin oksaa
Karpalo-ginisilakat – ohje:
- Puolita silakkafileet saksilla pituussuunnassa. Poista selkäevät.
- Sekoita kypsytysliemen ainekset ja nosta fileet siihen. Anna fileiden kypsyä liemessä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia.
- Siivilöi etikkaliemi pois ja valuta silakkafileet hyvin.
- Sekoita giniliemen aineet. Lado silakat purkkiin. Voit rullata ne halutessasi niin, että jokaisen rullan sisään tulee karpalo.
- Lisää purkkiin pari rosmariinin oksaa ja loput karpalot. Kaada liemi päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään 6 tuntia ennen nauttimista. Karpalo-ginisilakat säilyvät jääkaapissa noin viikon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat