Karpalo-ginisilakat – kypsytä kalat gin tonic -klassikkodrinkin makumaailmassa

12 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h
Karpalo-ginisilakat kylpevät aromikkaassa ginin, karpaloiden ja rosmariinin maustamassa liemessä. Silakkafileet voit upottaa liemeen myös ilman rullausta.
LA
MA
MU
GL
0
0
Julkaistu: 9.12.2020


Ainekset (15 annosta)

  • 500 gsilakoita

Kypsytysliemi

  • 2 dlvettä
  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • ½ rkl merisuolaa

Giniliemi

  • 2 ½ dl vettä
  • 1 dlrypsiöljyä
  • ½ dl giniä
  • 2 rklsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlväkiviinaetikkaa
  • 5katajanmarjaa

Purkkiin lisäksi

  • ½–1 dl karpaloita (pakaste)
  • 2–3 rosmariinin oksaa
Tulosta

Karpalo-ginisilakat valmistuvat näin:

  1. Puolita silakkafileet saksilla pituussuunnassa. Poista selkäevät.
  2. Sekoita kypsytysliemen ainekset ja nosta fileet siihen. Anna fileiden kypsyä liemessä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia.
  3. Siivilöi etikkaliemi pois ja valuta silakkafileet hyvin.
  4. Sekoita giniliemen aineet. Lado silakat purkkiin. Voit rullata ne halutessasi niin, että jokaisen rullan sisään tulee karpalo.
  5. Lisää purkkiin pari rosmariinin oksaa ja loput karpalot. Kaada liemi päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään 6 tuntia ennen nauttimista. Karpalo-ginisilakat säilyvät jääkaapissa noin viikon.
Kommentoi »