Karpalo-ginisilakat – kypsytä kalat gin tonic -klassikkodrinkin makumaailmassa
12 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
12 h Karpalo-ginisilakat kylpevät aromikkaassa ginin, karpaloiden ja rosmariinin maustamassa liemessä. Silakkafileet voit upottaa liemeen myös ilman rullausta.
LA
MA
MU
GL
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.12.2020

Karpalo-ginisilakat – kypsytä kalat gin tonic -klassikkodrinkin makumaailmassa
Reseptin ainekset (15 annosta)
- 500 gsilakoita
Kypsytysliemi
- 2 dlvettä
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- ½ rkl merisuolaa
Giniliemi
- 2 ½ dl vettä
- 1 dlrypsiöljyä
- ½ dl giniä
- 2 rklsokeria
- 2 tlsuolaa
- 1 tlväkiviinaetikkaa
- 5katajanmarjaa
Purkkiin lisäksi
- ½–1 dl karpaloita (pakaste)
- 2–3 rosmariinin oksaa
Karpalo-ginisilakat valmistuvat näin:
- Puolita silakkafileet saksilla pituussuunnassa. Poista selkäevät.
- Sekoita kypsytysliemen ainekset ja nosta fileet siihen. Anna fileiden kypsyä liemessä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia.
- Siivilöi etikkaliemi pois ja valuta silakkafileet hyvin.
- Sekoita giniliemen aineet. Lado silakat purkkiin. Voit rullata ne halutessasi niin, että jokaisen rullan sisään tulee karpalo.
- Lisää purkkiin pari rosmariinin oksaa ja loput karpalot. Kaada liemi päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään 6 tuntia ennen nauttimista. Karpalo-ginisilakat säilyvät jääkaapissa noin viikon.

Joulun kalapöytä – nappaa talteen ihanat reseptit ja kalaherkkujen säilytysvinkit!

Sinappisilakat – joulupöydän kalasuosikki valmistuu helpommin kuin arvaatkaan!
Maku

Piparjuuri-sinappisilakat
Maku

Tilli-sinappisilakat – joulupöydän perinteikäs alkupala
Kotivinkki

Limegraavatut silakkafileet
Kotivinkki

Mätisilakat – juhlava herkku joulun kalapöytään
Maku

Perinteiset silakkarullat
Maku

Mausteiset silakkarullat
Maku