Graavilohen uusi maku! Mausta kala juhlapöytään teellä ja appelsiinikuoriraasteella

24 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
24 h
Ota tänä jouluna testiin appelsiini-teegraavattu lohi. Graavilohi maustuu nyt suolan ja sokerin lisäksi Earl Grey -irtoteellä ja appelsiininkuoriraasteella. Niiden ihanat aromit taittavat rasvaisen kalan makua sopivasti.
GL
LA
MA
MU
5
0
Julkaistu: 19.11.2020


Ainekset (12 annosta)

Appelsiini-teegraavattu lohi

  • 800 glohifileetä
  • 2 rklkarkeaa merisuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 1appelsiinin kuori
  • 3 rklEarl Grey -irtoteetä
Tulosta

Appelsiini-teegraavattu lohi valmistuu näin:

  1. Nypi selkäruodot pois lohesta. Levitä filee voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suola ja sokeri. Raasta appelsiininkuori. Ripottele raaste ja tee kalan päälle.
  2. Kääri kala voipaperiin tiiviiksi paketiksi ja laita vielä muovipussiin. Anna maustua 1–2 päivää jääkaapissa. Kääntele graavilohipakettia välillä.
  3. Poista ainakin enimmät appel­siininkuoret ja teehiutaleet. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja nosta tarjoiluvadille.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »