


Graavilohen uusi maku! Mausta kala juhlapöytään teellä ja appelsiinikuoriraasteella
24 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 24 h 0 min
Ota tänä jouluna testiin appelsiini-teegraavattu lohi. Graavilohi maustuu nyt suolan ja sokerin lisäksi Earl Grey -irtoteellä ja appelsiininkuoriraasteella. Niiden ihanat aromit taittavat rasvaisen kalan makua sopivasti.
Reseptin ainekset
12 annosta
Appelsiini-teegraavattu lohi
800 g
lohifileetä
2 rkl
karkeaa merisuolaa
1 rkl
sokeria
1
appelsiinin kuori
3 rkl
Earl Grey -irtoteetä
Appelsiini-teegraavattu lohi – ohje:
- Nypi selkäruodot pois lohesta. Levitä filee voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suola ja sokeri. Raasta appelsiininkuori. Ripottele raaste ja tee kalan päälle.
- Kääri kala voipaperiin tiiviiksi paketiksi ja laita vielä muovipussiin. Anna maustua 1–2 päivää jääkaapissa. Kääntele graavilohipakettia välillä.
- Poista ainakin enimmät appelsiininkuoret ja teehiutaleet. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja nosta tarjoiluvadille.
Vinkki!
Ota talteen myös perinteisen graavilohen ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat