Hoi, älä syö kaikkia pipareita! Näin teet niistä kodin söpöimpiä joulukoristeita – 16 ihastuttavaa ideaa
Tee itse
Hoi, älä syö kaikkia pipareita! Näin teet niistä kodin söpöimpiä joulukoristeita – 16 ihastuttavaa ideaa
Joko söit pipareita tarpeeksi, mutta taikinaa vielä piisaa? Askartele piparista ihania joulukoristeita esimerkiksi kuuseen, kattaukseen ja paketteihin – jo muutamasta piparkakusta leviää kotiin mausteinen joulun tuoksu. Kokosimme hurmaavimmat ideat piparikoristeisiin, voi kun ehtisi toteuttaa kaikki!

Ripusta herkut kranssiin tai vaikka ikkunalle

Piparkakuista saa kauniita koristeita vaikka kranssiin, ikkunalle tai joulukuuseen. Tee pipareihin ripustusnaruja varten reiät vaikka puutikulla tai sukkapuikolla. Kun otat piparit uunista, voit tarvittaessa varovasti suurentaa reikiä piparien ollessa vielä kuumia ja pehmeitä. Kuvassa piparit roikkuvat havuista ja aprikoosin värisistä joulutähdistä tehdyssä kranssissa.

Sieviä koristeita lahjapaketteihin

Onko paketti sinustakin puoli lahjaa? Piparit toimivat ihanina, tuoksuvina pakettikortteina yksivärisiin lahjapapereihin yhdistettynä. Kiedo halutessasi mukaan myös karkkikeppejä ja kuivattuja appelsiineja.

Käytä piparimuotteja luovasti

Tässä on hauska kikka! Veikeät poropiparit syntyvät pipariukon muotilla, kun käännät ukon ylösalaisin: Ukkelin jaloista tulee sarvet, käsistä korvat ja päästä kuono. Kuvan porot ovat piparitaituri Ninna Mäkisen käsialaa.

Viimeinen silaus kattaukseen

Herkästi koristellut piparit viimeistelevät juhlakattauksen. Jos nimikoit piparit, et tarvitse paikkakortteja erikseen.

Tuoksuvia kuusenkoristeita

Kun kuusen koristelee pipareilla, saa nuuhkia havujen lisäksi ihanaa piparin tuoksua. Parasta näissä syötävissä kuusenkoristeissa on se, että saa koristella uudenlaiset vaikka joka vuosi.

Askartele hauska mobile

Kokoa seinälle hauska piparimobile! Tankona toimii pitkä kanelitanko tai tuulen katkaisema puunoksa. Koristele piparit pikeerillä mielesi mukaan ja kiinnitä sievällä nauhalla.

Syötävän suloinen herkkupuu

Vanha, punainen joulupuu on saanut ylleen pipareita ja Marianne-karkkeja. Tästä olisi kiva napata huikopalaa aina ohimennen! Koriste on Ingerin ja Martin ihanassa, tontuntäyteisessä kodissa.

Piparisen joulukuusen voi askarrella myös oksista. Ne saat kinnitettyä toisiinsa rautalangan avulla. Aseta kuusi tukevasti maljakkoon. Kuinka monta piparia saat orsille mahtumaan?

Erilainen joulukalenteri

Todellinen piparinystävä ei suklaakalenteria kaipaa vaan leipoo piparikalenterin! Piparit voi piilottaa perinteiseen kalenteriin tai ripustaa silmäniloksi esille.

Kranssi viemisiksi tai omaksi iloksi

Syötävän suloinen joulukranssi syntyy tietysti piparista. Ripusta kranssi seinälle tai anna lahjaksi ystävälle tai vaikka lapsen opettajalle. Piparikranssin ohjeen saat täältä, hieman erilaisen piparkakkukranssin ohjeen täältä.

Sommittele purkkiin söpö minimaailma

Perusta talvinen ikimetsä vanhaan lasipurkkiin ja asettele lumihuippuiset kuuset ja – vuoden 2020 henkeen – maskimies sokerihangelle. Koristele pikeerillä. Tarvikkeet löytyvät keittiöstä, ja lopputulosta on kiva katsella. Mikä parasta, koristeen voi lopulta syödä pois.

Joulun kellot kajahtaa

Joulukelloja varten tarvitset erikokoisia pyöreitä muotteja ja nättiä narua. Tee reikä ympyröiden keskelle ennen paistamista. Solmi kellon kieli alimmaiseksi, pinoa kiekot päällekkäin isoimmasta pienimpään ja pujota naruun.

Askartele hauskoja minikuusia

Piparikuuset ovat joulumyyjäisten hitti, eikä ihme, ovathan ne hauskoja koristeita. Korista kuusilla leivonnaiset tai käytä jouluasetelmissa. Katso täältä piparikuusen ohje.

Korista joulujuomat

Pienistä pipariukoista tai vaikka tähdistä tai sydämistä syntyy veikeitä koristeita juhlajuomiin. Tee pipareihin tarpeeksi suuri vako ennen paistamista. Ai mitä ihanaa laseissa on? Chai laten tyyppistä, mausteista ja kermaista jouluteetä, katso resepti!

Taikina taipuu vaikka mihin

Piparista toden totta voi tehdä mitä vain! Eikö olekin söpö sokerirasia? Kauli taikina levyksi, leikkaa sydänmuotin korkuiseksi kaitaleeksi, paina kaitale muotin ulkoreunaan ja paista muotteineen. Tee myös pohja ja kansi sydänmuotilla. Koristelussa enemmän on enemmän.

Klassikko hurmaa vuodesta toiseen

Piparitalot jaksavat kiehtoa vuodesta toiseen, eikä ihme, niin monia mahdollisuuksia niiden askartelussa on. Katso kattavat ohjeet piparitalon tekoon – kaavoineen ja ihanine koristeluideoineen.

Käytä myös muotit joulun koristeluun!

Kun kaikki piparit on tältä vuodelta leivottu, käännä katse muotteihin. Niistäkin saa nimittäin tehtyä vaikka mitä ihanaa. Kranssi syntyy näin: Kiinnitä piparimuotit ohuella metallilangalla tai narulla toisiinsa. Leikkaa muotteihin huopa- tai paperisisus. Pyörittele ympärille valoköynnös ja ripusta.

Muokattu 18.12.2020 klo 12.30: Lisätty runsaasti uusia kuvia ja ideoita. Juttu on julkaistu alun perin 24.11.2017.

Kommentoi »