Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Piparkakkukranssi – syötävän suloinen koriste ilahduttaa myös lahjana

13 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 10 min
Passiivinen 12 h 20 min

Piparkakkukranssi tehdään hyvin muotonsa paistossa säilyttävästä taikinasta. Ohjeella syntyy kaksi hurmaavaa kranssia, joten se ilahduttaa lahjana myös naapuria tai ystävää.

17.12.2019
Reseptin ainekset
2 kranssia
Taikina
150 g
margariinia
¾ dl
siirappia
2 dl
sokeria
½ rkl
kanelia
½ rkl
piparimaustetta
2
kananmunaa
1 tl
ruokasoodaa
7½ dl
vehnäjauhoja
Koristeeksi
sokerikuorrutetta
sokerihedelmiä
tomusokeria

Piparkakkukranssi – ohje:

  1. Mittaa kattilaan margariini, siirappi, sokeri ja mausteet. Kuumenna seosta sekoitellen, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Jäähdytä seos haaleaksi.
  2. Vatkaa kananmunat yksitellen sokeriseokseen. Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vähitellen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pakkaa taikina kelmuun ja laita jääkaappiin yön yli.
  3. Kauli taikina vähän tavallista paksummaksi levyksi. Ota ensin halkaisijaltaan noin 25 cm:n ympyrä ja leikkaa sitten vähän pienemmällä ympyrämuotilla sisäympyrä. Paista kranssin ympyräpohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 5–8 minuuttia. Piparit kärähtävät helposti, ole siis tarkkana.
  4. Ota taikinalevystä erikokoisilla sydänmuoteilla sydämiä. Ota vielä lehden muotoisia pipareita. Paista nämä 200-asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan. Pienen pienet sydämet voit paistaa erikseen, sillä ne paistuvat parissa minuutissa.
  5. Jäähdytä. Koristele piparit sokerikuorrutteella. Liimaa piparit kranssipohjalle sokerikuorrutteella haluamiksesi kuvioiksi. Koristele ja liimaa vielä sokerihelmiä koristeeksi. Ripottele kranssin päälle lopuksi tomusokeri-lumisadetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt