4,2(5)
Piparkakkukranssi – syötävän suloinen koriste ilahduttaa myös lahjana
13 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 10 min
Passiivinen 12 h 20 min
Piparkakkukranssi tehdään hyvin muotonsa paistossa säilyttävästä taikinasta. Ohjeella syntyy kaksi hurmaavaa kranssia, joten se ilahduttaa lahjana myös naapuria tai ystävää.
Julkaistu 17.12.2019
Meillä kotona
Reseptin ainekset 2 kranssia
Taikina
150 gmargariinia
¾ dlsiirappia
2 dlsokeria
½ rklkanelia
½ rklpiparimaustetta
2kananmunaa
1 tlruokasoodaa
7½ dlvehnäjauhoja
Koristeeksi
sokerikuorrutetta
sokerihedelmiä
tomusokeria

Piparkakkukranssi – ohje:

  1. Mittaa kattilaan margariini, siirappi, sokeri ja mausteet. Kuumenna seosta sekoitellen, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Jäähdytä seos haaleaksi.
  2. Vatkaa kananmunat yksitellen sokeriseokseen. Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vähitellen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pakkaa taikina kelmuun ja laita jääkaappiin yön yli.
  3. Kauli taikina vähän tavallista paksummaksi levyksi. Ota ensin halkaisijaltaan noin 25 cm:n ympyrä ja leikkaa sitten vähän pienemmällä ympyrämuotilla sisäympyrä. Paista kranssin ympyräpohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 5–8 minuuttia. Piparit kärähtävät helposti, ole siis tarkkana.
  4. Ota taikinalevystä erikokoisilla sydänmuoteilla sydämiä. Ota vielä lehden muotoisia pipareita. Paista nämä 200-asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan. Pienen pienet sydämet voit paistaa erikseen, sillä ne paistuvat parissa minuutissa.
  5. Jäähdytä. Koristele piparit sokerikuorrutteella. Liimaa piparit kranssipohjalle sokerikuorrutteella haluamiksesi kuvioiksi. Koristele ja liimaa vielä sokerihelmiä koristeeksi. Ripottele kranssin päälle lopuksi tomusokeri-lumisadetta.
Kommentoi »