Piparkakkukranssi – syötävän suloinen koriste ilahduttaa myös lahjana
13 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 10 min
Passiivinen 12 h 20 min
Piparkakkukranssi tehdään hyvin muotonsa paistossa säilyttävästä taikinasta. Ohjeella syntyy kaksi hurmaavaa kranssia, joten se ilahduttaa lahjana myös naapuria tai ystävää.

Reseptin ainekset 2 kranssia
Taikina
150 gmargariinia
¾ dlsiirappia
2 dlsokeria
½ rklkanelia
½ rklpiparimaustetta
2kananmunaa
1 tlruokasoodaa
7½ dlvehnäjauhoja
Koristeeksi
sokerikuorrutetta
sokerihedelmiä
tomusokeria
Piparkakkukranssi – ohje:
- Mittaa kattilaan margariini, siirappi, sokeri ja mausteet. Kuumenna seosta sekoitellen, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Jäähdytä seos haaleaksi.
- Vatkaa kananmunat yksitellen sokeriseokseen. Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vähitellen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pakkaa taikina kelmuun ja laita jääkaappiin yön yli.
- Kauli taikina vähän tavallista paksummaksi levyksi. Ota ensin halkaisijaltaan noin 25 cm:n ympyrä ja leikkaa sitten vähän pienemmällä ympyrämuotilla sisäympyrä. Paista kranssin ympyräpohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 5–8 minuuttia. Piparit kärähtävät helposti, ole siis tarkkana.
- Ota taikinalevystä erikokoisilla sydänmuoteilla sydämiä. Ota vielä lehden muotoisia pipareita. Paista nämä 200-asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan. Pienen pienet sydämet voit paistaa erikseen, sillä ne paistuvat parissa minuutissa.
- Jäähdytä. Koristele piparit sokerikuorrutteella. Liimaa piparit kranssipohjalle sokerikuorrutteella haluamiksesi kuvioiksi. Koristele ja liimaa vielä sokerihelmiä koristeeksi. Ripottele kranssin päälle lopuksi tomusokeri-lumisadetta.