Jipii, nyt niitä saa! 5 x mieletön mansikkakakku kesän marjakauden kunniaksi

Jipii, nyt niitä saa! 5 x mieletön mansikkakakku kesän marjakauden kunniaksi
Kotimaisten mansikoiden kypsyminen on yksi kesän kohokohdista. Kun ensimmäinen rasiallinen on herkuteltu sellaisenaan, on aika leipoa marjoista kakku. Valitsetko raikkaan marjaisan jogurttikakun tai kenties kuohkean britan? Koostimme viisi houkuttelevaa vaihtoehtoa, valitse suosikkisi!
Julkaistu: 21.6.2021

1. Kesän ykköskakku eli mansikkainen brita yllättää nyt rouskuvilla pistaaseilla

Kesä ei ole kesä ilman kunnon britakakkua. Tässä vastustamattomassa versiossa marenkikerrosten välissä maistuvat mansikat, vaniljakreemi ja pistaasipähkinät. Katso mansikka-pistaasibritan resepti.

Mansikkainen britakakku on kesäjuhlien ihanin herkku.

2. Raikas, helppo ja, ah, niin ihana jogurttikakku

Perinneruokaa prkl -blogin Mika Rampa leipoi kesän ensimmäiset mansikat simppeliin jogurttikakkuun. Rapean kauralastupohjan päälle tehdään täyte mansikoista ja turkkilaisesta jogurtista. Tähän kakkuun marjoja tulee reilusti! Löydät täältä mansikka-jogurttikakun reseptin.

"Turkkilaisella jogurtilla kevennetty kakku sisältää runsaasti mansikkaa ja rapean kauralastupohjan", Perinneruokaa prkl -blogin Mika kirjoittaa.

3. Klassikon marjaversio valmistuu superhelposti ilman uunia

Onko banoffee tuttu? Kesällä makea herkku tehdään tietysti banaanien sijaan mansikoista. Rapean keksipohjan, kinuskin, kermavaahdon ja mansikoiden yhdistelmä on tyrmäävän ihana. Kurkkaa manoffeen resepti!

Manoffee on helppo tehdä, eikä kakkua tarvitse edes kypsentää.

4. Reilusti mansikoita ja limellä raikastettua rahkaa vuokaan koottuna

Mansikka-rahkakakussa ei säästellä mehukkaita marjoja! Huoleton kesäkakku kootaan kerroksittain vuokaan: kakkupohjaa, rahkatäytettä ja marjoja.

Vuokakakku on kätevä kantaa ulos tarjolle.

5. Ei juustokakun voittanutta – edes mansikkakaudella!

Digestivekekseistä ja voista sekoitettu pohja saa sisäänsä limetillä höystetyn tuorejuustotäytteen. Päälle vielä iso keko mansikoita, ja pian voit puraista kesän ihaninta kakkua! Katso mansikka-juustotortun ohje.

Muotoile keksipohjasta kuin kulho ja täytä se tuorejuustotäytteellä ja raikkailla marjoilla.

Vai valitsetko klassikon?

Sille on syynsä, miksi mansikkakakusta on tullut klassikko. Kuohkean kakkupohjan, kermavaahdon ja tuoreiden mansikoiden yhdistelmää on vaikea peitota. Koska viimeksi söit perinteistä mansikkakakkua?

Mansikkakakku tuo mieleen lapsuuden kesät.
Kommentoi »