Maku

Mansikka-juustotorttu

1 h 30 min
4.2
1

Mansikka-juustotorttu

Tämä mansikka-juustotorttu on pieni mutta muhkeanmakuinen herkku. Limetinmakuinen juustotäyte sopii raikkaiden, tuoreiden mansikoiden kanssa mainiosti yhteen.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 75 gvoita
  • 200 gdigestivekeksejä

Täyte

  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 200 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 kpllimettiä (1 rkl mehua ja 2 tl kuoriraastetta)

Pinnalle

  • 300 gmansikoita

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Sulata voi. Hienonna keksit monitoimikoneessa leikkuuterällä. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa pieneen irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) pohjan kokoinen leivinpaperipala. Kaada muruseos vuokaan ja taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille ylös saakka.

Vatkaa ranskankerma, tuorejuusto, munat, sokerit, limetinmehu ja -kuoriraaste tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte varovasti vuokaan.

Paista 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuin irrotat sen vuoasta. Viilennä se jääkaapissa ennen tarjoilua.

Puhdista, ja puolita mansikat tai viipaloi ne. Levitä mansikat lomittain kakun pinnalle. Koristele mansikka-juustotorttu mansikanlehdillä.

* Jos haluat torttuun klassista juhlavuutta, silota pinta hyytelösokeriliemellä. Kiilteen valmistusohjeen löydät hyytelösokeripakkauksesta.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä