Ei kesää ilman britakakkua! Mansikka-pistaasibrita yhdistää klassikon maut pehmeän vaniljakreemin ja rouskuvien pähkinöiden kanssa
1 h 15 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
30 minSaisiko olla pala mansikka-pistaasibritaa? Kun tämä kakku kannetaan pöytään, ilmassa on rennon kesäjuhlan tuntua. Yhden kerroksen britakakkua koristaa keko mansikoita, pistaasia ja ruiskaunokkeja.
KA
4.5
Kuvat
Julkaistu 18.6.2021

Ei kesää ilman britakakkua! Mansikka-pistaasibrita yhdistää klassikon maut pehmeän vaniljakreemin ja rouskuvien pähkinöiden kanssa
Reseptin ainekset (12 annosta)
Kakkupohja
- 75 ghuoneenlämpöistä voita
- ¾ dl sokeria
- 3keltuaista
- 1¼ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1½ rkl maitoa
Marenki
- 2¼ dl sokeria
- 3valkuaista
Vaniljakreemi
- ½vaniljatanko
- ½sitruunan raastettu kuori
- ½ dlsokeria
- 1muna
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 2 dlmaitoa
- 25 gsuolatonta tai vähäsuolaista voita
- 1 dlvispikermaa
Koristeluun
- 400 gperattuja mansikoita
- 1 dlsuolattuja pistaasipähkinöitä
- syötäviä kukkia, esim. ruiskaunokkeja
Mansikka-pistaasibrita – ohje:
- Erottele kolmen munan valkuaiset ja keltuaiset. Pingota leivinpaperi suorakaiteen muotoiseen irtopohjavuokaan (17 × 27 cm).
- Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon maito.
- Levitä kakkumassa vuokaan ja esipaista 175-asteisessa uunissa 8 minuuttia.
- Pese työvälineet huolellisesti ennen marengin valmistusta. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sokeria vähitellen lisäten. Lusikoi marenki kakkupohjan päälle ja jatka paistamista uunin alatasolla 20−25 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä.
- Valmista kreemi. Halkaise vaniljatanko ja irrota siemenet veitsellä. Pese sitruuna ja raasta kuori hienolla terällä. Sekoita pienessä kattilassa sokeri, muna ja maissitärkkelys. Lisää maito ja vaniljan siemenet. Lämmitä seos varovasti kiehumispisteeseen, koko ajan vispaten. Ota seos liedeltä ja sekoita joukkoon voi ja sitruunankuoriraaste. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä, peitä kelmulla ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
- Vaahdota kerma ja sekoita se kylmään täytteeseen. Levitä täyte kakkupohjalle ja lisää päälle mansikat. Viimeistele mansikka-pistaasibrita pistaasipähkinöillä ja syötävillä kukilla.
Vinkki!
Voit tehdä kakkupohjan myös leivinpaperoituun uunivuokaan. Tuplaamalla ainekset saat pellillisen britakakkua.

Britakakku – rakastettu klassikkokakku
Maku

Britaleivokset – valmista jokaiselle herkuttelijalle oma pieni klassikkokakku
Maku

Britapiirakka yhdistää raikkaat punaherukat ja makean marengin – loppukesän uusi suosikkileivonnainen on tässä
Kotivinkki

Marenkilakin alta paljastuvat kesän maut! Kaksi ainesta tekevät britamuffineista erityisen meheviä
Kotivinkki

Omenabrita saa makunystyrät laulamaan! Kardemumma, kirpakan makea täyte ja rapea marenki tekevät herkusta täydellisen
Kotivinkki

Kookos-lakkabrita – täydellisestä makuparista löytyy eksoottista makeautta ja kotometsien tuttua kirpeyttä
Maku

Vegaaninen britakakku – mansikka-raparperihillolla täytetty ihanuus valmistuu myös ilman munia
Kotivinkki

Gluteeniton britakakku – herkku täynnä makeaa marenkia ja raikkaita marjoja
Maku