Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ei kesää ilman britakakkua! Mansikka-pistaasibrita yhdistää klassikon maut pehmeän vaniljakreemin ja rouskuvien pähkinöiden kanssa

1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min

Saisiko olla pala mansikka-pistaasibritaa? Kun tämä kakku kannetaan pöytään, ilmassa on rennon kesäjuhlan tuntua. Yhden kerroksen britakakkua koristaa keko mansikoita, pistaasia ja ruiskaunokkeja.

18.6.2021
Reseptin ainekset
12 annosta
Kakkupohja
75 g
huoneenlämpöistä voita
¾ dl
sokeria
3
keltuaista
1¼ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1½ rkl
maitoa
Marenki
2¼ dl
sokeria
3
valkuaista
Vaniljakreemi
½
vaniljatanko
½
sitruunan raastettu kuori
½ dl
sokeria
1
muna
2 rkl
maissitärkkelystä
2 dl
maitoa
25 g
suolatonta tai vähäsuolaista voita
1 dl
vispikermaa
Koristeluun
400 g
perattuja mansikoita
1 dl
suolattuja pistaasipähkinöitä
syötäviä kukkia, esim. ruiskaunokkeja

Mansikka-pistaasibrita – ohje:

  1. Erottele kolmen munan valkuaiset ja keltuaiset. Pingota leivinpaperi suorakaiteen muotoiseen irtopohjavuokaan (17 × 27 cm).
  2. Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan.
  3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon maito.
  4. Levitä kakkumassa vuokaan ja esipaista 175-asteisessa uunissa 8 minuuttia.
  5. Pese työvälineet huolellisesti ennen marengin valmistusta. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sokeria vähitellen lisäten. Lusikoi marenki kakkupohjan päälle ja jatka paistamista uunin alatasolla 20−25 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä.
  6. Valmista kreemi. Halkaise vaniljatanko ja irrota siemenet veitsellä. Pese sitruuna ja raasta kuori hienolla terällä. Sekoita pienessä kattilassa sokeri, muna ja maissitärkkelys. Lisää maito ja vaniljan siemenet. Lämmitä seos varovasti kiehumispisteeseen, koko ajan vispaten. Ota seos liedeltä ja sekoita joukkoon voi ja sitruunankuoriraaste. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä, peitä kelmulla ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
  7. Vaahdota kerma ja sekoita se kylmään täytteeseen. Levitä täyte kakkupohjalle ja lisää päälle mansikat. Viimeistele mansikka-pistaasibrita pistaasipähkinöillä ja syötävillä kukilla.

Vinkit!

  • Voit tehdä kakkupohjan myös leivinpaperoituun uunivuokaan. Tuplaamalla ainekset saat pellillisen britakakkua.
  • Katso myös suosittu perinteisen britakakun ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt