
Menu on koottu aikaisempien Euroviisujen voittajamaiden ruokaedustustosta vuosikymmenittäin. Kokoa pöytään makuvirityksiä Sveitsistä, Iso-Britanniasta, Ruotsista, Irlannista, Italiasta ja tietenkin Suomesta. Klassikkomaut on sävelletty ja sovitettu illanistujaisiin sopiviksi, jolloin ruoka tulee tarjolle uudenlaisessa viisuasussa.
Suomalainen rieskakakku
8 annosta
4 rieskaa (esim. Lapin rieska) Lohitäyte 1 dl kermaa 100 g tuorejuustoa 150 g kylmäsavulohta 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna 1 sitruunan kuori raastettuna ripaus valkopippuria Munatäyte 1/2 dl kermaa 50 g tuorejuustoa 3 munaa keitettynä 1/4 tl suolaa mustapippuria myllystä Koristeluun 1/2 dl kermaa 50 g tuorejuustoa 2 munaa keitettynä 100 g kylmäsavulohta 1 dl mätiä tai mätitahnaa tuoretta tilliä
Keitä munat koviksi ja valmista rieskakakulle lohi- ja munatäytteet.
Vatkaa koko kermamäärä (2 dl) pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon koko tuorejuusto määrä (200 g). Jaa kermaseos kahteen kulhoon. Lisää toiseen kulhoon hienonnettu lohi, tilli, sitruunan kuori ja pippuri.
Jaa toinen kermaseos vielä puoliksi. Sekoita toiseen osaan karkeasti murskatut munat ja mausteet. Säästä maustamaton puolikas kakun päälle.
Levitä kahdelle rieskalle lohitäytettä ja yhdelle rieskalle munatäyte. Kokoa kakku jättäen munakerroksen keskimmäiseksi. Kuorruta kakun pinta ja koristele keitetyllä munalla, lohella, mädillä ja tillillä.
Anna kakun tekeytyä jääkaapissa ennen koristelua mielellään seuraavaan päivään.
*Lisämausta munatäyte halutessasi mädillä tai mätitahnalla.