Maku

Euroherkkuja viisuvalvojaisiin

Euroherkkuja viisuvalvojaisiin

Kotisohvan euroviisuvalvomoa suunnitellessa voit kehitellä ruokarallatukset, joissa muistellaan ja maistellaan!
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juha Juntto, A-lehtien kuvatoimitus
Mainos

Menu on koottu aikaisempien Euroviisujen voittajamaiden ruokaedustustosta vuosikymmenittäin. Kokoa pöytään makuvirityksiä Sveitsistä, Iso-Britanniasta, Ruotsista, Irlannista, Italiasta ja tietenkin Suomesta. Klassikkomaut on sävelletty ja sovitettu illanistujaisiin sopiviksi, jolloin ruoka tulee tarjolle uudenlaisessa viisuasussa.

Suomalainen rieskakakku

8 annosta

4 rieskaa (esim. Lapin rieska)
Lohitäyte
1 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
150 g kylmäsavulohta
1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
1 sitruunan kuori raastettuna
ripaus valkopippuria
Munatäyte
1/2 dl kermaa
50 g tuorejuustoa
3 munaa keitettynä
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Koristeluun
1/2 dl kermaa
50 g tuorejuustoa
2 munaa keitettynä
100 g kylmäsavulohta
1 dl mätiä tai mätitahnaa
tuoretta tilliä

Keitä munat koviksi ja valmista rieskakakulle lohi- ja munatäytteet.

Vatkaa koko kermamäärä (2 dl) pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon koko tuorejuusto määrä (200 g). Jaa kermaseos kahteen kulhoon. Lisää toiseen kulhoon hienonnettu lohi, tilli, sitruunan kuori ja pippuri.

Jaa toinen kermaseos vielä puoliksi. Sekoita toiseen osaan karkeasti murskatut munat ja mausteet. Säästä maustamaton puolikas kakun päälle.

Levitä kahdelle rieskalle lohitäytettä ja yhdelle rieskalle munatäyte. Kokoa kakku jättäen munakerroksen keskimmäiseksi. Kuorruta kakun pinta ja koristele keitetyllä munalla, lohella, mädillä ja tillillä.

Anna kakun tekeytyä jääkaapissa ennen koristelua mielellään seuraavaan päivään.

*Lisämausta munatäyte halutessasi mädillä tai mätitahnalla.

Julkaistu: 2.5.2007
Katso myös nämä