Focacciavoileipäkakku on chopped-ilmiöstä inspiroitunut hauskasti täytetty herkku vaikkapa juhlapöytään
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Nyt saat näyttää veitsenkäsittelytaitosi! Tee muhkean focacciakakun täyte Tiktokista tuttuun chopped-tyyliin hienontamalla ainekset rennosti rouheaksi hakkelukseksi leikkuulaudalla. Katso reseptin alapuolelta video, miten ainekset hienonnetaan.
Reseptin ainekset
8–10 annosta
2½ dl
vettä
25 g
hiivaa (tai 2 tl kuivahiivaa)
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
noin 6 dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
2 rkl
oliiviöljyä
1 dl
kivettömiä oliiveja
tuoretta rosmariinia
merisuolahiutaleita
Täyte
1 pieni
punasipuli
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
punaviinietikkaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
suolaa
1 pkt (120 g)
Villani Antipasto Italiano leikkeleitä (tai muita italialaisia leikkeleitä kuten salamia ja ilmakuivattua kinkkua)
100 g
parmesaanijuustoa lastuina
50 g
jää- tai friseesalaattia
1 rku
oreganoa (tai 2 tl kuivattua)
3
pepperonipaprikaa (säilyke)
1 dl
majoneesia
Focacciavoileipäkakku – ohje:
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, lisää suola ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen ja alusta hyvin.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) reunojen ja pohjan väliin. Öljyä vuoan sisäreunat. Painele taikina vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
- Voitele leipä öljyllä. Painele päälle oliiveja ja ripottele rosmariinia sekä suolahiutaleita. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Tee täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita öljy, etikka ja mausteet keskenään. Levitä täytteen ainekset isolle leikkuulaudalle kerroksittain siten, että alimmaiseksi tulee salaatit ja niiden päälle muut täytteet ja majoneesi. Lisää mausteöljy päälle.
- Leikkaa täytepino terävällä veitsellä ensin muutamaan osaan ja hienonna sitten veitsellä, kunnes ainekset ovat sekoittuneet ja seos on sopivan karkeaa. (Katso reseptin alta video-ohje).
- Halkaise ja täytä focaccia. Leikkaa paloiksi täytekakun tapaan.

Vinkki!
Saat reseptistä vegaanisen, kun käytät vegaanista majoneesia ja parmesaania sekä korvaat leikkeleet paahdetuilla säilykepaprikoilla ja oliiveilla

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat