9 ideaa kodikkaaseen puutarhaan
Piha ja puutarha
9 ideaa kodikkaaseen puutarhaan
Vaikka puutarhassa estetiikka on tärkeää, se ei ole kai kuitenkaan tärkeintä. Ilman omintakeisuutta ja säröjä se on vain kaunis kulissi. Puutarha syttyy kukoistukseensa, kun elät ja asut siellä, otat sen kodiksesi.
29.5.2016
 |
Viherpiha

1. Oikeat värit

Puutarhassakin voi miettiä, millainen värimaailma itseä miellyttää, mikä saa olon tuntumaan kotoisalta. Tuoksuvat pionit, mirrinminttu ja kosmoskukat sointuvat kauniisti punamultaisen talon väritykseen. Polun vasemmalla puolella kukkivat poimulehti ja ihana apteekkarinruusu. Talon seinustalla penkki ja sen vierellä siniliilat ritarinkannukset odottavat kutsuvasti kotoilijaa.

2. Ruusujen tuoksuun

Tuoksut tuovat muistoja, ja muistot kantavat tarinoita. Siksi lempituoksuja kannattaa suosia myös puutarhassa ja erityisesti oleskelupaikkojen lähellä. Valitse vaikkapa tuoksuvakukkaisia pensasruusuja.

3. Puolivillisti kodikas

Niittymäinen istutus, jossa kasvit saavat kasvaa sekaisin toistensa lomassa, tekee puutarhaan rennon tunnelman. Päivänkakkara, vaaleanpunainen idänunikko ja loistosalvia 'Caradonna' viihtyvät aurinkoisessa paikassa ja hiekasekaisessa multamaassa.

4. Kukkakylpy

Vietä aikaa puutarhassasi, niin se alkaa tuntua kodilta. Sinkkiamme on lämmitettävää kylpypaljua riisutumpi versio, mutta vesi rentouttaa aina. Varaa kylpyhetkeen vielä saippuakuplapuhallin ja kuplivaa juomaa, niin oma puutarha-spa on valmis.

5. Mieleinen maisema

Mukava oleskelupaikka yhdistettynä mieleiseen maisemaan luo kodikasta ilmapiiriä. Kun tunnet puutarhasi joka kolkan, kiinnyt pensaisiin, puihin, maisemaan. Pian huomaat, että tervehdit aiemmin riesalta tuntunutta vuohenputkikasvustoa ja otat iloisesti talteen sen tarjoaman salaatin.

6. Rentoa oleilua

Puutarhakalusteiden sijoittelu on niiden materiaalia tärkeämpää. Tuuleton paikka ja suora näköyhteys vaikkapa lintujen kylpypaikalle tai monimuotoiseen kasviryhmään tuplaavat lyhyenkin lepohetken virkistävän vaikutuksen.

7. Tuumailutauko

Vehreä ympäristö antaa tilaa ajatuksenjuoksulle, joten sovittele suosikkituolisi puutarhan seesteisimpään nurkkaukseen.

8. Kutsukortti

Kodikas tunnelma alkaa jo puutarhan portilta. Siro läpinäkyvä ovi näyttää palan hurmaavaa vehmautta, joka kutsuu viihtymään. Kuvassa kaareva kasviportti on muotoiltu euroopanpyökistä, mutta yhtä lailla veräjän ylle voi kasvattaa köynnöksiä.

9. Pienesti blingblingiä

Arjesta voi tehdä juhlaa pienilläkin nikseillä. Kirkasta puutarhakodin ilme hetkessä kimaltelevaksi ja ripusta kristallikruunu puun oksaan niin, että auringon säteet osuvat siihen. Säihke sytyttää jo vähän rispaantuneenkin istuinryhmän uuteen loistoon.

Lue lisää:

Kommentoi »