12 kukkapenkin parasta väriyhdistelmää
Piha ja puutarha
12 kukkapenkin parasta väriyhdistelmää
Kukkien runsas ja yltäkylläinen väripaletti antaa mahdollisuuksia monenlaisten väriyhdistelmien tekemiseen. Kasvien maailmassa yllättävätkin sekoitukset näyttävät hyvältä.
19.7.2016
 |
Viherpiha

Valkoista ja kaksi erilaista punaista

Harmaakäenkukalla on sähäkän aniliinit kukat ja harmahtava varsi. Sen seuraksi sopivat hyvin kellopeipin vaaleanpunaiset ja valkoiset kukat.

Oranssia ja liilaa

Hohdekukkien oranssinkeltaiset sävyt saavat syvyyttä vaaleansinisistä tarhakukonkannuksista ja liiloista salvioista. Välikasvina pronssifenkoli ja taustalla vaaleanpunainen ’Fairy’-ruusu. 

Liilaa ja limenvihreää

Loistokurjenpolvi ja poimulehti muodostavat erikoisen, mutta näyttävän väriparin. Limenvihreä sopii yllättävän hyvin yhteen monien muidenkin värien kanssa.

Keltaista ja valkoista

Kahden värin yhdistelmät ovat raikkaita. Tässä auringonkukat ’Music Box’ ja ’Teddybear’ sekä liki yhtä korkealle kukintonsa kurottava narsissitupakka ’Only the Lonely’.

Vaaleankeltaista ja liilaa

Vastavärit vahvistavat useimmiten toisiaan. Niin tässäkin kaksikossa: Keltasormustinkukka näyttäisi ehkä laimealta ilman seuralaistaan, liilaa kissanminttua.

Punaista ja sinistä

Punainen on väreistä kuumin ja sininen kylmin. Vihreä tasoittaa niiden lämpöeroa, kuten tässä silkkiunikkojen ja ruiskaunokkien ryhmässä.

Oranssia, liilaa ja punaisen sävyjä

Eloisa ja värikäs ryhmä syntyy yhdistämällä vastavärejä ja välivärejä. Oranssi tulikellukka ja liila lehtosalvia saavat tukea ohdakkeen tummanpunaisista sekä tulikukan vaaleanpunaisista kukista. 

Pastellisävyt toimivat

Pastellisävyt tekevät kukkaryhmästä hempeän ja romanttisen. Värililjojen kanssa aamun lempeässä valossa hurmaavat tähtiputket ja vaaleanliilat kellokukat. Lisää ideoita romanttiseen puutarhaan täällä.

Punaista ja valkoista

Punaisen ja valkoisen yhdistelmä on varsin raikas ja näyttävä. Kirkkaanpunainen väriminttu ja vanha perinneperenna suopayrtti paitsi näyttävät, myös tuoksuvat hyvältä.

Magentanpunaista ja kellanvihreää

Huikaiseva väripari, vai mitä? Istuta samaan penkkiin pioneja ja poimulehteä tai keltalehtistä keijunkukkaa, koristetupakan keltakukkaisia lajikkeita ja keltajapaninangervoa.

Punaista, punaista ja vaaleanpunaista

Monet äkkiseltään kummallisilta tuntuvat väriyhdistelmät toimivat kasveilla yllättävän hyvin. Kirkkaan punainen väriminttu ja syysleimu kukoistuksessaan. Taustalla korkea malvikki vaaleanpunaisissaan. 

Sinistä, punaista ja valkoista

Kevään sipulikukkien värit ovat pitkän harmaan kauden jälkeen aina odotettuja. Loihdit niistä helposti kolmen värin heleitä yhdistelmiä. Valkoiset narsissit, punaiset kirjopikarililjat ja siniset helmililjat ilahduttavat.

Lue lisää:

Kommentoi »