10 syytä, miksi kukkia on suorastaan pakko rakastaa

10 syytä, miksi kukkia on suorastaan pakko rakastaa
Iskeekö sinuunkin kesän kynnyksellä kukkahurmos? Anna palaa! Listasimme 10 perustelua sille, miksi kukkia ei voi olla rakastamatta.
Julkaistu: 8.5.2019

1. Ne värit!

Intensiivistä punaista, hentoa roosaa, säihkyvää sinistä, hehkuvaa keltaista, hohtavaa valkoista… Piditpä mistä väristä tahansa, löydät kukkien joukosta suosikkisi (jos vain osaat valita).

Vaikka sisustuksessa ja vaatteissa tykkäisi hillityistä väreistä, kukkien kanssa on ihana revitellä. Esimerkiksi orvokeista löytyy mielettömiä väriyhdistelmiä, kurkkaa täältä ideat istutuksiin. Poimi täältä ohje unikkojen kasvattamiseen.

2. Ja muodot!

Kukissa luonnon ihmeellisyys toden totta konkretisoituu. Vai mitä sanot näistä ilmestyksistä?

Tähkäesikon pitkulainen kukinto on jotenkin hupsu, ja aivan erilainen kuin muilla esikoilla.
Kaktusdaalian veikeä ulkonäkö hämää – nämä terälehdet eivät pistä.
Keijutko ne siinä tanssivat? Skillassa on siroa kauneutta.
Mitä hapsuja! Komealuppio on kookas lehtiperenna, joka kukkii elo-syyskuussa. Kurkkaa Juhan upeaan preeriapuutarhaan, jossa tämäkin kasvi kukoistaa.

3. Tuoksutkin vielä!

Syreenipensas takapihalla, pionikimppu olohuoneen pöydällä, kielot metsässä. Hienoinkaan parfyymi ei vedä vertoja kukille.

Valkoisten jasmikkeiden tuoksu leijailee keskikesällä kauas.

Haaveiletko läpi kesän tuoksuvasta puutarhasta? Poimi täältä valmis istutussuunnitelma. Kun taas luet nämä vinkit, saat kukkien tuoksuista kaikki irti.

4. Makuja unohtamatta

Yllättävän monia kukkia voi syödä. Kokeile vaikka krassia pestoon tai malvaa teehen. Ja oletko maistanut uppopaistettua daaliaa? Muistathan silti laittaa suuhusi vain kukkia, jotka tunnistat varmasti. Lisää tietoa syötävistä kukista löydät täältä.

Suloiset laventeliraakakakut saavat makunsa mustikasta, laventelista ja sitruunasta.
Tiesitkö, että syreeniäkin voi syödä? Parfyymiset kukat sopivat moniin herkkuihin. Lue täältä vinkit!

5. Kukat luovat ympärilleen järjestystä

Siivouspäivän aherruksen palkitsee puhtaaseen kotiin ostettu kukkakimppu. Ja mikä hauskinta: kun pöydällä on kukkia, se pysyy siistinä pidempään.

6. …ja pitävät katseet poissa epäjärjestyksestä

Kuka huomaa likaisia ikkunoita, jos lipaston päällä on kimppu unikoita tai jaloleinikkejä?

Ai mitkä pölypallerot, näen vain kukkia!

Kaipaatko inspiraatiota kukkakimppuihin? Kurkkaapa nämä kauniit kimput Avotakan esittelemistä kodeista! Keväisen upeaan unikkokimppuun löydät ideoita täältä.

7. Kukat tuovat perhoset

Pölyttäjien suosimat kukat ovat usein kauniin värisiä ja tuoksuvat taivaallisilta. Houkuttelemalla pihaasi mehiläisiä ja perhosia lisäät luonnonmukaisella tavalla kasvien kukintaa sekä hedelmiä ja marjoja tekevien vihannesten satoa. Kaikki hyötyvät!

Kukat vetävät perhosia puoleensa tuoksuillaan, väreillään ja muodoillaan.

Haluatko istuttaa kukkia, joista myös pölyttäjät pitävät erityisesti? Vinkkejä pölyttäjien suosikkikasveista löydät täältä. Perhosia houkuttelevan istutuksen voit perustaa tämän suunnitelman avulla.

8. Kukkien ostaminen on helpompaa kuin koskaan

Marketitkin ovat ymmärtäneet, että ravintoa kaipaa ruumiin lisäksi myös sielu. Lähikaupasta voikin nykyään ostaa maidon ja banaanien lisäksi vaikka tulppaaneja tai neilikoita. Täydellistä!

Tavallisesta tulppaaninipusta saa näyttävän helposti kodin ja luonnon aineksia hyödyntäen. Lue vinkit täältä.

9. Kukat tekevät arjestakin ihanampaa

Maailmankaikkeudessa ei ole yhtään syytä, miksi kukista saisi nauttia vain juhlapäivinä. Kukkakimppua katsellessa pyykkääminenkin on vähän hauskempaa.

10. Kukat kertovat, että välität ja että sinusta välitetään

Kukkalahjan voi antaa milloin vain ja kenelle vain: valmistuvalle, tuparilahjaksi, rakkaudentunnustuksena, myötätunnon osoituksena tai ihan vaan huvin vuoksi.

Kerro se kukkasin!
1 kommentti