Laventeliraakakakut – suloiset suupalat juhlapöytään
5 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h 15 minPassiivinen
4 h 15 minHelpot raakakakut saavat makunsa mustikasta, laventelista ja sitruunasta. Ne on kätevä tehdä pakastimeen hyvissä ajoin etukäteen ja nostaa suoraan sulamaan juhlapöytään.
GL
LA
MA
MU
SO
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.5.2018

Laventeliraakakakut – suloiset suupalat juhlapöytään
Reseptin ainekset (12 kpl)
Pohja
- 1 ps (175 g)pähkinäsekoitusta
- 1 ps (200 g)kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
- ¼ tlsuolaa
Vaalea täyte
- 4 dlcashewpähkinöitä
- 2 dlkaakaovoita (raastettuna)
- 3 rklkookosöljyä
- 1luomusitruunan mehu (noin ½ dl) ja kuori (noin 1 tl)
- 1 dlkookossiirappia
- ¼ tlvaniljajauhetta
- ¼ tlsuolaa
Mustikkatäyte
- 3 rklkookosmaitotölkin valkoista, kermaista osaa
- 1 rklmustikkajauhetta
- 1 rklkuivattuja laventelinkukkia
- 1 rklkookosöljyä
Laventeliraakakakut valmistuvat näin:
- Nosta kookosmaitotölkki jääkaappiin leipomista edeltävänä päivänä. Liota täytteen cashewpähkinöitä pari tuntia. Valuta liotusvesi hyvin pois.
- Paloittele aprikoosit tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon. Lisää pähkinät ja suola. Sekoita tasaiseksi massaksi. Painele 12:n silikonisen muffinivuoan pohjalle tai kelmulla vuorattuun metalliseen muffinivuokaan.
- Sulata kaakaovoi ja kookosöljy varovasti vesihauteessa. Pese ja kuivaa sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Huuhtele liotetut cashewpähkinät siivilässä, valuta ja kaada ne monitoimikoneen kulhoon tai blenderiin. Jauha hienoksi. Lisää kaakaovoi, kookosöljy, siirappi, sitruunamehu ja -kuori, vaniljajauhe ja suola. Kaada noin puolet massasta pohjien päälle. Nosta vuoat pakastimeen mustikkatäytteen teon ajaksi.
- Avaa kookosmaitotölkki varovasti ja lusikoi tölkistä jäljelle jääneen täytteen sekaan blenderiin 3 rkl kookosmaitotölkin valkoista, kermaista osaa. Lisää joukkoon mustikkajauhe, laventelit ja kookosöljy, aja tasaiseksi.
- Ota vuoat pakastimesta ja kaada mustikkatäyte vaalean täytteen päälle. Tasoita pinta lusikalla. Pakasta minikakkuja vielä muutama tunti ja irrota varovasti vuoista. Säilytä kakut jääkaapissa.
Minikakut säilyvät pari viikkoa pakastimessa. Pakkaa ne tiiviisti ja nosta sulamaan puolisen tuntia ennen herkkuhetkeä.

Mango-passionpiirakka koukuttaa raikkaudellaan
Maku

Vegaaninen kakku – tämän vihreän viettelyksen salaisuus on kolmen aineksen samettisessa yhdistelmässä
Maku

Raakakakku avokadosta ja banaanista
Kotivinkki

Mansikkainen raakakakku
Maku

Mustaherukka-raakakakku
Maku

Pähkinäinen raakakakku
Maku

Suut makeaksi mustikalla! Täyteläistä mustikka-lakuraakakakkua ei voi vastustaa
Maku

Tartaletit joissa maistuu mustikka ja laventeli
Kotivinkki