0(0)
Laventeliraakakakut – suloiset suupalat juhlapöytään
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Sokeriton
Vegaaninen
5 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 15 min
Passiivinen 4 h 15 min
Helpot raakakakut saavat makunsa mustikasta, laventelista ja sitruunasta. Ne on kätevä tehdä pakastimeen hyvissä ajoin etukäteen ja nostaa suoraan sulamaan juhlapöytään.
3.5.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
Pohja
1 ps (175 g)pähkinäsekoitusta
1 ps (200 g)kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
¼ tlsuolaa
Vaalea täyte
4 dlcashewpähkinöitä
2 dlkaakaovoita (raastettuna)
3 rklkookosöljyä
1luomusitruunan mehu (noin ½ dl) ja kuori (noin 1 tl)
1 dlkookossiirappia
¼ tlvaniljajauhetta
¼ tlsuolaa
Mustikkatäyte
3 rklkookosmaitotölkin valkoista, kermaista osaa
1 rklmustikkajauhetta
1 rklkuivattuja laventelinkukkia
1 rklkookosöljyä

Laventeliraakakakut valmistuvat näin:

  1. Nosta kookosmaitotölkki jääkaappiin leipomista edeltävänä päivänä. Liota täytteen cashewpähkinöitä pari tuntia. Valuta liotusvesi hyvin pois.
  2. Paloittele aprikoosit tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon. Lisää pähkinät ja suola. Sekoita tasaiseksi massaksi. Painele 12:n silikonisen muffinivuoan pohjalle tai kelmulla vuorattuun metalliseen muffinivuokaan.
  3. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy varovasti vesihauteessa. Pese ja kuivaa sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Huuhtele liotetut cashewpähkinät siivilässä, valuta ja kaada ne monitoimikoneen kulhoon tai blenderiin. Jauha hienoksi. Lisää kaakaovoi, kookosöljy, siirappi, sitruunamehu ja -kuori, vaniljajauhe ja suola. Kaada noin puolet massasta pohjien päälle. Nosta vuoat pakastimeen mustikkatäytteen teon ajaksi.
  4. Avaa kookosmaitotölkki varovasti ja lusikoi tölkistä jäljelle jääneen täytteen sekaan blenderiin 3 rkl kookosmaitotölkin valkoista, kermaista osaa. Lisää joukkoon mustikkajauhe, laventelit ja kookosöljy, aja tasaiseksi.
  5. Ota vuoat pakastimesta ja kaada mustikkatäyte vaalean täytteen päälle. Tasoita pinta lusikalla. Pakasta minikakkuja vielä muutama tunti ja irrota varovasti vuoista. Säilytä kakut jääkaapissa.

Minikakut säilyvät pari viikkoa pakastimessa. Pakkaa ne tiiviisti ja nosta sulamaan puolisen tuntia ennen herkkuhetkeä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo