Kevään kuvauksellisin kukkakimppu syntyy unikoista – ja vain muutama kukka riittää!
Piha ja puutarha
Kevään kuvauksellisin kukkakimppu syntyy unikoista – ja vain muutama kukka riittää!
Leikkounikko on herkkä ja taiteellinen kukka. Yksinkertaisimmillaan kauniiseen kukka-asetelmaan riittää muutama unikko. Kukan sesonki on maalis-huhtikuussa.
Julkaistu 13.3.2018
Meillä kotona

Unikko on kevään trendikkäimpiä leikkokukkia. Niiden sesonki on lyhyt, joten leikkounikoista kannattaa nauttia nyt. Unikkoja löytää kukkakaupoista todennäköisimmin maaliskuulta toukokuulle. Kesällä niitä voi poimia maljakkoon omasta kukkapenkistä.

Yksinkertaisimmillaan kauniiseen kukka-asetelmaan riittää muutama unikko. Maljakon koosta riippuen 3–5 kukkaa on jo tarpeeksi. Näin upeat unikot saavat ansaitsemansa jakamattoman huomion.

Herkkä kaunotar ottaa helposti nokkiinsa, joten kukan käsittely vaatii hellävaraisuutta. Nupullaan olevaa kukkaa täytyy joskus hieman auttaa puhkeamaan täyteen loistoonsa kuorimalla terälehtiä varovasti esiin.

Unikko kukkii vain muutaman päivän. Mutta vaikka kukasta putoaisikin terälehti tai pari, älä anna sen haitata. Epätäydellisyys vain korostaa ohimenevän hetken kauneutta.

Unikot pääsevät oikeuksiinsa tummaa taustaa vasten. Kukkiin osuva auringonsäde tekee ohikiitävästä hetkestä maalauksellisen kauniin. Kuva: Laura Syväniemi
Maljakolla on merkitystä, kun kukat ovat minimalistisia. Kuva: Artilleriet.se
Muutama pudonnut terälehtikään ei haittaa, epätäydellisyys kuuluu elämään. Kuva: Kukkakauppa Opuntia, Tampere
Kuivuneet unikon siemenkodat ovat sellaisenaan viehättäviä. Kuva: Artilleriet.se
Aseta kukkamaljakko kotona paikkaan, jossa katse viivähtää usein. Kuva: Pihkala-blogin Maija Rasila.
Elävät kukat saavat koriste-esineiden kokoelman hehkumaan. Kuva: Hanna Marttinen
Sido yksinkertainen kimppu unikoista ja täydennä se rosmariinin ja eukalyptuksen oksilla. Kuva: Kukkakauppa Pasadena, Turku
Unikot sopivat myös osaksi keväistä kimppua yhdessä tulppaanien, heisien ja kirsikanoksien kanssa. Kuva: Hanna Marttinen
Menossa kyläilemään? Pieni unikkotervehdys kruunaa visiitin. Kuva: Pihkala-blogin Maija Rasila.

Katso lisää kauniita unikkokuvia Pihkala-blogista.

Kommentoi »