


Vegaaninen perunalaatikko – imelletty herkku onnistuu ohjeellamme
8 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 8 h 0 min
Vegaaninen perunalaatikko onnistuu, kun sen antaa imeltyä rauhassa. Perinteisen makuisessa joululaatikossa käytetään lehmänmaitotuotteiden sijaan kauratuotteita ja vegaanista margariinia. Katso resepti!
Reseptin ainekset
6 annosta
Vegaaninen perunalaatikko
1 kg
jauhoisia perunoita
½ dl
vehnäjauhoja
50 g
margariinia (vegaanista)
3–4 dl
kaurajuomaa
2 dl
kaurakermaa
1½ tl
suolaa
(2–3 rkl
siirappia)
Vegaaninen perunalaatikko – ohje:
- Keitä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori kuumat perunat ja soseuta ne perunanuijalla tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
- Anna seoksen imeltyä liinalla peitettynä lämpimässä paikassa vähintään 5–6 tuntia tai yön yli. Voit imellyttää soseen myös 50-asteisessa uunissa. Perunasose imeltyy parhaiten 50–60 asteisena.
- Lisää soseeseen sulatettu margariini, kaurajuoma ja -kerma. Mausta suolalla. Jos perunasose ei ole imeltynyt riittävästi, lisää hieman siirappia.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan (vetoisuus noin 1,5 l). Jätä vähintään kolmasosa vuoasta vajaaksi, sillä laatikko kuohuu helposti kypsyessään.
- Paista vegaanista perunalaatikkoa 175-asteisessa uunissa.
Vinkki!
Katso myös ohjeet vegaaniseen lanttulaatikkoon ja vegaaniseen porkkanalaatikkoon. Tästä jutustamme löydät herkulliset ideat vegaaniseen joulupöytään.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat