Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vegaaninen perunalaatikko – imelletty herkku onnistuu ohjeellamme

8 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 8 h 0 min

Vegaaninen perunalaatikko onnistuu, kun sen antaa imeltyä rauhassa. Perinteisen makuisessa joululaatikossa käytetään lehmänmaitotuotteiden sijaan kauratuotteita ja vegaanista margariinia. Katso resepti!

1.12.2023
Reseptin ainekset
6 annosta
Vegaaninen perunalaatikko
1 kg
jauhoisia perunoita
½ dl
vehnäjauhoja
50 g
margariinia (vegaanista)
3–4 dl
kaurajuomaa
2 dl
kaurakermaa
1½ tl
suolaa
(2–3 rkl
siirappia)

Vegaaninen perunalaatikko – ohje:

  1. Keitä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori kuumat perunat ja soseuta ne perunanuijalla tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
  2. Anna seoksen imeltyä liinalla peitettynä lämpimässä paikassa vähintään 5–6 tuntia tai yön yli. Voit imellyttää soseen myös 50-asteisessa uunissa. Perunasose imeltyy parhaiten 50–60 asteisena.
  3. Lisää soseeseen sulatettu margariini, kaurajuoma ja -kerma. Mausta suolalla. Jos perunasose ei ole imeltynyt riittävästi, lisää hieman siirappia.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (vetoisuus noin 1,5 l). Jätä vähintään kolmasosa vuoasta vajaaksi, sillä laatikko kuohuu helposti kypsyessään.
  5. Paista vegaanista perunalaatikkoa 175-asteisessa uunissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt