


Vegaaninen porkkanalaatikko – katso helppo resepti!
2 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 15 min
Vegaaninen porkkanalaatikko on aivan yhtä helppo valmistaa kuin perinteinen versio, ja lopputulos on mitä herkullisin. Ohjeessamme käytetään kaurakermaa. Ota resepti talteen!
Reseptin ainekset
6 annosta
1 kg
porkkanoita
1 tl
suolaa
½ dl
siirappia
½ tl
muskottipähkinää
¼ tl
maustepippuria
Riisipuuro
1½ dl
puuroriisiä
1 dl
vettä
5 dl
kaurajuomaa
50 g
margariinia (vegaanista)
½ tl
suolaa
Viimeistely
1–2 rkl
korppujauhoja
3 rkl
margariinia (vegaanista)
Vegaaninen porkkanalaatikko – ohje:
- Tee ensin puuro. Kiehauta riisi ja vesi kattilassa. Keitä muutama minuutti, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää kaurajuoma.
- Keitä kypsäksi kannen alla välillä sekoitellen, noin 40 minuuttia. Lisää margariini ja mausta suolalla.
- Kuori ja paloittele porkkanat. Pane porkkanat ja suola kattilaan ja lisää vettä niin, että palat peittyvät. Keitä porkkanat pehmeiksi.
- Valuta porkkanat, mutta säästä noin 1 dl keitinvettä. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella tasaiseksi. Ohenna keitinvedellä.
- Yhdistä sose, puuro ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (vetoisuus noin 1,5 l). Ripottele päälle korppujauhoja ja tee pintaan lusikalla aaltokuvio. Lisää margariini nokareina päälle.
- Paista vegaanista porkkanalaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti ja 15 minuuttia.
Vinkki!
Katso myös ohjeet vegaaniseen lanttulaatikkoon ja vegaaniseen perunalaatikkoon. Tästä jutustamme löydät herkulliset ideat vegaaniseen joulupöytään.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat