Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vegaaninen porkkanalaatikko – katso helppo resepti!

2 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 15 min

Vegaaninen porkkanalaatikko on aivan yhtä helppo valmistaa kuin perinteinen versio, ja lopputulos on mitä herkullisin. Ohjeessamme käytetään kaurakermaa. Ota resepti talteen!

1.12.2023
Reseptin ainekset
6 annosta
1 kg
porkkanoita
1 tl
suolaa
½ dl
siirappia
½ tl
muskottipähkinää
¼ tl
maustepippuria
Riisipuuro
1½ dl
puuroriisiä
1 dl
vettä
5 dl
kaurajuomaa
50 g
margariinia (vegaanista)
½ tl
suolaa
Viimeistely
1–2 rkl
korppujauhoja
3 rkl
margariinia (vegaanista)

Vegaaninen porkkanalaatikko – ohje:

  1. Tee ensin puuro. Kiehauta riisi ja vesi kattilassa. Keitä muutama minuutti, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää kaurajuoma.
  2. Keitä kypsäksi kannen alla välillä sekoitellen, noin 40 minuuttia. Lisää margariini ja mausta suolalla.
  3. Kuori ja paloittele porkkanat. Pane porkkanat ja suola kattilaan ja lisää vettä niin, että palat peittyvät. Keitä porkkanat pehmeiksi.
  4. Valuta porkkanat, mutta säästä noin 1 dl keitinvettä. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella tasaiseksi. Ohenna keitinvedellä.
  5. Yhdistä sose, puuro ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (vetoisuus noin 1,5 l). Ripottele päälle korppujauhoja ja tee pintaan lusikalla aaltokuvio. Lisää margariini nokareina päälle.
  6. Paista vegaanista porkkanalaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti ja 15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt