Kotivinkki

Vegaaninen britakakku – mansikka-raparperihillolla täytetty ihanuus valmistuu myös ilman munia

1 h 30 min
KA
LA
MA
MU
VE
4.5
0

Vegaaninen britakakku onnistuu, kunhan vatkaat vaahdon huolellisesti ja päästät höyryt uunista ulos kypsennyksen aikana. Täytteeksi keitellään kardemummalla maustettu mansikka-raparperihillo.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 annosta)

Mansikka-raparperihillo

  • 400 graparperia
  • 250 gmansikoita
  • ½ dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa

Pohja

  • 125 gvegaanista margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon leivontamargariini 80%)
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 dlsoijarahkaa (Alpro Go On)
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 ¼ dlkauramaitoa

Marenki

  • 1 dlkikhernelientä
  • 1 ¼ dlsokeria
  • ½ tlksantaania
  • 1 dlmantelilastuja

Lisäksi

  • 1 prksoijavispiä (esim. Alpro Cuisine Soya)
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • mintunlehtiä koristeeksi

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN30 min

Vegaaninen britakakku valmistuu näin:

  1. Aloita keittämällä raparperi-mansikkahillo. Puhdista ja paloittele raparperit ja mansikat ja laita ne kattilaan. Lisää sokeri ja kardemumma. Keitä ahkerasti sekoitellen 5–10 minuuttia, kunnes raparperit ovat soseutuneet. Anna seoksen jäähtyä.
  2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää soijarahka ja vatkaa tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita kauramaito joukkoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille nuolijalla.
  3. Mittaa kikherneliemi kulhoon ja vatkaa vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Yleis- tai monitoimikoneen vatkauskulho on avuksi kikhernevaahdon teossa, sillä vatkaaminen kestää noin 15 minuuttia. Kun vaahto on selkeästi alkanut muodostua, lisää sokeria 0,5 desiä kerrallaan ja jatka vatkaamista keskeytyksettä. Kun kaikki sokeri on lisätty ja vaahto on jämäkkää, kiiltävää ja pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa, lisää ksantaani joukkoon ja vatkaa hetki.
  4. Levitä vaahto taikinan päälle nuolijalla. Ripottele mantelilastut päälle.
  5. Kypsennä kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jos uunissasi ei ole höyryaukkoa, pidä luukkua raollaan koko kypsennyksen ajan esimerkiksi laittamalla puulasta uuninluukun väliin. Kun kakun pinta on ruskistunut ja mantelit saaneet väriä, ota pohja uunista ja anna jäähtyä.
  6. Leikkaa pohja kolmeen tai neljään osaan. Mittaa soijavispiin sokerit ja vatkaa vaahdoksi. Levitä kolmasosa mansikka-raparpelihilloa ja soijavispivaahtoa alimman levyn päälle. Nosta toinen levy päälle ja täytä samoin, kunnes päällimmäiseksi tulee viimeinen levy. Koristele pinta mintunlehdillä ja tarjoa heti.

Vinkki!

Britakakku vettyy säilytyksen aikana, joten täytä kakku vasta juuri ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
4.5