Kotivinkki

Vegaaninen britakakku – mansikka-raparperihillolla täytetty ihanuus valmistuu myös ilman munia

1 h 30 min
KA
LA
MA
MU
VE
4.5
0

Vegaaninen britakakku onnistuu, kunhan vatkaat vaahdon huolellisesti ja päästät höyryt uunista ulos kypsennyksen aikana. Täytteeksi keitellään kardemummalla maustettu mansikka-raparperihillo.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 annosta)

Mansikka-raparperihillo

  • 400 graparperia
  • 250 gmansikoita
  • ½ dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa

Pohja

  • 125 gvegaanista margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon leivontamargariini 80%)
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 dlsoijarahkaa (Alpro Go On)
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 ¼ dlkauramaitoa

Marenki

  • 1 dlkikhernelientä
  • 1 ¼ dlsokeria
  • ½ tlksantaania
  • 1 dlmantelilastuja

Lisäksi

  • 1 prksoijavispiä (esim. Alpro Cuisine Soya)
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • mintunlehtiä koristeeksi

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN30 min
MITÄ PIDIT?
4.5