


Tässä tulevat pääsiäisen hauskimmat leivonnaiset: pääsiäismokkapalat, joiden päällä tanssivat iloiset tiput
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Hauskat pääsiäismokkapalat koristellaan Kinder-munista tehdyillä veikeillä tipuilla. Nappaa ohje ja virittäydy pääsiäistunnelmiin leipomalla tiputanssin tahtiin!
Reseptin ainekset
20 palaa
Pääsiäismokkapalat
2 ½ dl
vahvaa kahvijuomaa
250 g
voita tai leivontamargariinia ( rasvaa 80 %)
5 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
4 rkl
kaakaojauhetta (tummaa)
1 rkl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
4
munaa
Kuorrutus
75 g
leivontamargariinia ( rasvaa 80 %)
¾ dl
vahvaa kahvijuomaa
noin 6 dl
tomusokeria
3 rkl
kaakaojauhetta
Tipukoristeet
suklaamunia (esim. Kinder )
oranssia sokerimassaa
syötäviä silmäkoristeita (Wilton)
sokerikuorrutetta
Pääsiäismokkapalat – ohje:
- Aloita pääsiäismokkapalojen valmistus vahvan kahvin keittämisellä.
- Paloittele rasva. Kaada kuuma kahvi rasvan joukkoon ja anna rasvan sulaa. Sekoita.
- Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon kahvi-rasvaseos.
- Riko munien rakenne erillisessä kulhossa ja sekoita ne taikinaan.
- Levitä pääsiäismokkapalojen taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrute. Sulata rasva ja lisää kahvi. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe rasva-kahviseokseen ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksun, mutta notkean kuorrutteen.
- Levitä kuorrute jäähtyneen mokkapalalevyn pintaan.
- Koristele haluamasi määrä suklaamunia pääsiäismokkapalojen koristeiksi. Muotoile sokerimassasta kullekin tipulle nokka ja jalat. Kiinnitä nokka, jalat ja silmät sokerikuorrutteella suklaamunaan. Anna kuivua vähintään 30 minuuttia.
- Leikkaa mokkapalalevy neliöiksi. Nosta tiput pääsiäismokkapalojen päälle.
Vinkki!
Kokeile pääsiäismokkapalojen toista versiota, supersuloisia pupumokkapaloja. Nappaa talteen myös suosittu perinteisten mokkapalojen ohjeemme.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat