Maku

Tässä tulevat pääsiäisen hauskimmat leivonnaiset: mokkapalat, joiden päällä tanssivat iloiset pääsiäistiput

50 min
4.5
0

Hauskat pääsiäismokkapalat koristellaan Kinder-munista tehdyillä veikeillä tipuilla. Nappaa ohje ja virittäydy pääsiäistunnelmiin leipomalla tiputanssin tahtiin!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (20 palaa)

Pääsiäismokkapalat

  • 2 ½ dlvahvaa kahvijuomaa
  • 250 gvoita tai leivontamargariinia ( rasvaa 80 %)
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 4 rklkaakaojauhetta (tummaa)
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4munaa

Kuorrutus

  • 75 gleivontamargariinia ( rasvaa 80 %)
  • ¾ dlvahvaa kahvijuomaa
  • noin 6 dltomusokeria
  • 3 rklkaakaojauhetta

Tipukoristeet

  • suklaamunia (esim. Kinder )
  • oranssia sokerimassaa
  • syötäviä silmäkoristeita (Wilton)
  • sokerikuorrutetta

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Tee pääsiäismokkapalat näin:

Aloita pääsiäismokkapalojen valmistus vahvan kahvin keittämisellä.

Paloittele rasva. Kaada kuuma kahvi rasvan joukkoon ja anna rasvan sulaa. Sekoita.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon kahvi-rasvaseos.

Riko munien rakenne erillisessä kulhossa ja sekoita ne taikinaan.

Levitä pääsiäismokkapalojen taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute. Sulata rasva ja lisää kahvi. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe rasva-kahviseokseen ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksun, mutta notkean kuorrutteen.

Levitä kuorrute jäähtyneen mokkapalalevyn pintaan.

Koristele haluamasi määrä suklaamunia pääsiäismokkapalojen koristeiksi. Muotoile sokerimassasta kullekin tipulle nokka ja jalat. Kiinnitä nokka, jalat ja silmät sokerikuorrutteella suklaamunaan. Anna kuivua vähintään 30 minuuttia.

Leikkaa mokkapalalevy neliöiksi. Nosta tiput pääsiäismokkapalojen päälle.

Kokeile myös pääsiäismokkapalojen toista versiota, supersuloisia pupumokkapaloja!

MITÄ PIDIT?
4.5