


Vaahtokarkkikorvat ja suklaasilmät! Pupumokkapalat ovat paitsi herkullisia myös syötävän söpöjä
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Pupumokkapalat hurmaavat herkullisuutensa lisäksi myös suloisuudellaan. Raaskiiko näitä vaahtokarkkikorvaisia nappisilmiä edes syödä?
Reseptin ainekset
20 palaa
Pupumokkapalat
2 ½ dl
vahvaa kahvijuomaa
250 g
voita tai leivontamargariinia ( rasvaa 80 %)
5 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
4 rkl
kaakaojauhetta (tummaa)
1 rkl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
4
munaa
Kuorrutus
75 g
leivontamargariinia ( rasvaa 80 %)
¾ dl
vahvaa kahvijuomaa
noin 6 dl
tomusokeria
3 rkl
kaakaojauhetta
Pupumokkapalojen koristelu
noin 3 dl
kookoshiutaleita
20
isoa vaahtokarkkia
noin ½ dl
vaaleanpunaisia koristerakeita (Dr. Oetker)
suklaarakeita (Sallinen)
Pupumokkapalat – ohje:
- Keitä vahvaa kahvia. Paloittele rasva. Kaada kuuma kahvi rasvan joukkoon ja anna rasvan sulaa. Sekoita.
- Mittaa mokkapalojen kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon kahvi-rasvaseos.
- Riko munien rakenne erillisessä kulhossa. Sekoita munat taikinaan.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna mokkapalalevyn jäähtyä.
- Valmista mokkapalojen kuorrute. Sulata rasva ja lisää kahvi. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe rasva-kahviseokseen ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksun, mutta notkean kuorrutteen.
- Levitä kuorrute jäähtyneen pupumokkapalan pintaan. Leikkaa levy 20 palaan.
- Koristele palat pupuiksi. Laita jokaisen palan päälle noin ruokalusikallinen kookoshiutaleita. Halkaise vaahtokarkki vinosti, jolloin saat pupun korvat. Kasta leikkauspinnat heti koristerakeisiin. Asettele pupun korvat, nenä ja silmät paikoilleen.
Vinkki!
Kokeile hauskoja Kinder-munilla koristeltuja tipumokkapaloja tai sivustomme suosituinta mokkapalaohjetta, jolla leivot mehevän suklaiset herkut.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat