Maku

Vaahtokarkkikorvat ja suklaasilmät! Pupumokkapalat ovat paitsi herkullisia myös syötävän söpöjä

50 min
4.2
0

Pupumokkapalat hurmaavat herkullisuutensa lisäksi myös suloisuudellaan. Raaskiiko näitä vaahtokarkkikorvaisia nappisilmiä edes syödä?
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (20 palaa)

Pupumokkapalat

  • 2 ½ dlvahvaa kahvijuomaa
  • 250 gvoita tai leivontamargariinia ( rasvaa 80 %)
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 4 rklkaakaojauhetta (tummaa)
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4munaa

Kuorrutus

  • 75 gleivontamargariinia ( rasvaa 80 %)
  • ¾ dlvahvaa kahvijuomaa
  • noin 6 dltomusokeria
  • 3 rklkaakaojauhetta

Pupumokkapalojen koristelu

  • noin 3 dlkookoshiutaleita
  • 20isoa vaahtokarkkia
  • noin ½ dlvaaleanpunaisia koristerakeita (Dr. Oetker)
  • suklaarakeita (Sallinen)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista pupumokkapalat näin:

Keitä vahvaa kahvia. Paloittele rasva. Kaada kuuma kahvi rasvan joukkoon ja anna rasvan sulaa. Sekoita.

Mittaa mokkapalojen kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon kahvi-rasvaseos.

Riko munien rakenne erillisessä kulhossa. Sekoita munat taikinaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna mokkapalalevyn jäähtyä.

Valmista mokkapalojen kuorrute. Sulata rasva ja lisää kahvi. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe rasva-kahviseokseen ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksun, mutta notkean kuorrutteen.

Levitä kuorrute jäähtyneen pupumokkapalan pintaan. Leikkaa levy 20 palaan.

Koristele palat pupuiksi. Laita jokaisen palan päälle noin ruokalusikallinen kookoshiutaleita. Halkaise vaahtokarkki vinosti, jolloin saat pupun korvat. Kasta leikkauspinnat heti koristerakeisiin. Asettele pupun korvat, nenä ja silmät paikoilleen.

Kokeile myös hauskoja Kinder-munilla koristeltuja tipumokkapaloja!

MITÄ PIDIT?
4.2