Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Riisirieska maistuu mielettömältä ruskistetun munavoin kanssa – kokeile ja ihastu!

45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min

Riisirieska sopii täyttäväksi aamiaiseksi, välipalaksi ja iltapalaksi tai lounaaksi salaatin kera. Suosittelemme tarjoamaan rieskan herkullisen ruskistetun munavoin kera!

6.10.2023
Reseptin ainekset
20 palaa
Riisirieska
3 dl
vettä
2 dl
puuroriisiä
75 g
voita
3 dl
maitoa
1 prk (200 g)
kermaviiliä
2
munaa
2 dl
kaurahiutaleita
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
soodaa
1 tl
suolaa
Ruskistettu munavoi
150 g
voita
4
munaa
1 dl
persiljaa (hienonnettuna)
¼ tl
suolaa

Riisirieska ja ruskistettu munavoi – ohje:

  1. Mittaa kattilaan vesi, riisi ja 50 g voita. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.
  2. Laita 25 g voita pieneen kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes voi on ruskistunut kevyesti. Kaada voi kulhoon.
  3. Yhdistä toisessa kulhossa maito, kermaviili ja munat. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, jauhot, sooda ja suola ja lopuksi keitetty, hieman jäähtynyt riisi.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Ota rieska uunista ja voitele pinta kuumana ruskistelulla voilla.
  5. Valmista munavoi rieskan paistuessa. Paloittele 100 g voita kattilaan. Jätä 50 g voita huoneenlämpöön pehmenemään.
  6. Kuumenna voi keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes se alkaa kevyesti ruskistua ja tuoksua paahtuneelta. Kaada voi kulhoon jäähtymään noin 20 minuutiksi. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.
  7. Keitä munia kiehuvassa vedessä 8 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä, kuori ja hienonna haarukalla murumaiseksi.
  8. Vatkaa jäähtynyt ja jähmettynyt ruskistettu voi sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää pehmeä voi ja vatkaa kuohkeaksi.
  9. Sekoita munat ruskistettuun voivaahtoon. Mausta munavoi persiljalla ja suolalla. Tarjoa rieskan kanssa.

Vinkit!

  • Saat rieskasta gluteenittoman, kun korvaat vehnän ja kauran tattarijauhoilla ja -hiutaleilla.
  • Kokeile myös perunarieskan ohjetta, jolla teet herkulliset rieskat ylimääräisestä pottumuusista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt