Puurorieskat – mikä ihana syy keittää kaurapuuroa liikaa!
22 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
12 minPuurorieskat valmistuvat sutjakasti aamupuuron jämistä. Säästä siis aamupuuron jämät ja pyöräytä iltapalalle lämpimät rieskat. Nappaa helppo ja nopea resepti!
MU
4.5
Kuvat
Julkaistu 28.2.2023

Puurorieskat – mikä ihana syy keittää kaurapuuroa liikaa!
Reseptin ainekset (6 kpl)
- 3 dlkaurapuuroa
- 1 dlkermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
- ½–1 tlsuolaa (riippuen puuron suolaisuudesta)
- 2½–3 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
Puurorieskat – ohje:
- Sekoita kylmä puuro, kermaviili ja suola. Lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Lusikoi taikina kuudeksi keoksi leivinpaperin päälle uunipellille. Painele keot jauhoja apuna käyttäen litteiksi rieskoiksi.
- Koristele pinta halutessasi taikinapyörän reunalla painelemalla.
- Paista 250 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Nauti puurorieskat lämpimänä voilla tai levitteellä voideltuna.

Riisipuurorieskat
Maku

Teeleivät
Maku

Peltirieska – pyöräytä perinneleivän helppo arkiversio kaurahiutaleista
Kotivinkki

Rasvainen piimä & suora pelti – siinä perinteisen savolaisen ohrarieskan salaisuus! Poimi Rapion myllyn suositun rieskan resepti
Maku

Juustoiset perunarieskat
Maku

Lempeät lämpimäiset! Lantturieskat ovat taivaallinen iltapala ruskistetun pähkinävoin kanssa
Maku

Kaurasämpylät – onko ihanampaa kuin uunituoreet leipäset? Tee mehevää sämpylätaikinaa heti tuplasatsi
Kotivinkki

Yön yli -juuressämpylät – sekoita illalla ja paista aamulla uskomattoman mehevät leipäset!
Maku