Kotivinkki

Puolukkahillo valmistuu helposti ja sopii moneen – näin purkitat metsän antimet talven varalle

24 h 50 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
24 h
Puolukkahillo on suomalaisten suosikki, joka sopii monikäyttöisyytensä puolesta kaveriksi useille erilaisille ruoille. Ja parasta hillo on tietenkin itse tehtynä!
GL
VE
4.2
1
Julkaistu: 1.9.2020


Ainekset (2 litraa)

  • 1 kg (2 l)puolukoita
  • 1 dlvettä
  • 500 ghillosokeria
Tulosta

Puolukkahillo valmistetaan näin:

  1. Perkaa ja huuhtele puolukat.
  2. Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi.
  3. Keitä 15 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto.
  4. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä viileässä.
MITÄ PIDIT?
4.22
1 kommentti