


Klassikkoresepti
Puolukkahillo valmistuu helposti ja sopii moneen – näin purkitat metsän antimet talven varalle
24 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 24 h 0 min
Puolukkahillo on suomalaisten suosikki, joka sopii monikäyttöisyytensä puolesta kaveriksi useille erilaisille ruoille. Ja parasta hillo on tietenkin itse tehtynä!
Reseptin ainekset
2 litraa
1 kg (2 l)
puolukoita
1 dl
vettä
500 g
hillosokeria
Puolukkahillo – ohje:
- Perkaa ja huuhtele puolukat.
- Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi.
- Keitä 15 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto.
- Kaada puolukkahillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä viileässä.
Vinkki!
- Hurahditko hilloamiseen? Katso ohjeet, joilla teet hillot kovakuorisista marjoista ja hedelmistä sekä pehmeäkuorisista marjoista ja hedelmistä.
- Kurkkaa myös vinkit säilöntäastioiden käsittelyyn!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
