Hillo pehmeäkuorisista marjoista ja hedelmistä
2 h 50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
2 h 30 minHillon valmistus pehmeäkuorisista marjoista on niin helppoa, että aloittelijakin onnistuu varmasti! Tällä reseptillä valmistat herkulliset hillot mansikoista, vadelmista, mustikoista, juolukoista ja lakoista.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4
Kuvat
Julkaistu 10.9.2006

Hillo pehmeäkuorisista marjoista ja hedelmistä
Reseptin ainekset (noin 1 litra)
Hillo pehmeäkuorisista marjoista ja hedelmistä
- 1 kgmarjoja ja/tai hedelmiä
- 500–700 gsokeria
Hillo pehmeäkuorisista marjoista:
- Pane peratut marjat ja/tai hedelmät ja sokeri kerroksittain teräs- tai emalikattilaan. Anna mehustua muutama tunti.
- Kuumenna marjoja hitaasti kiehumispisteeseen. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes marjat ovat tasaisesti liemessä. Sekoita välillä, jotta hillo ei pala pohjaan.
- Kuori vaahto pois hillon pinnalta. Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin piri pintaan ja sulje korkit heti. Anna jäähtyä.
- Säilytä hillo jääkaapissa.
Tiesitkö?
Jos haluat, että marjat pysyvät ehjinä, ravistele kattilaa, älä sekoita.