Maku

Hillo pehmeäkuorisista marjoista ja hedelmistä

2 h 50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h 30 min
Hillon valmistus pehmeäkuorisista marjoista on niin helppoa, että aloittelijakin onnistuu varmasti! Tällä reseptillä valmistat herkulliset hillot mansikoista, vadelmista, mustikoista, juolukoista ja lakoista.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4
0
Julkaistu: 10.9.2006


Ainekset (noin 1 litra)

Hillo pehmeäkuorisista marjoista ja hedelmistä

  • 1 kgmarjoja ja/tai hedelmiä
  • 500–700 gsokeria
Tulosta

Hillo pehmeäkuorisista marjoista:

  1. Pane peratut marjat ja/tai hedelmät ja sokeri kerroksittain teräs- tai emalikattilaan. Anna mehustua muutama tunti.
  2. Kuumenna marjoja hitaasti kiehumispisteeseen. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes marjat ovat tasaisesti liemessä. Sekoita välillä, jotta hillo ei pala pohjaan.
  3. Kuori vaahto pois hillon pinnalta. Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin piri pintaan ja sulje korkit heti. Anna jäähtyä.
  4. Säilytä hillo jääkaapissa.

Tiesitkö?

Jos haluat, että marjat pysyvät ehjinä, ravistele kattilaa, älä sekoita.

Kommentoi »