Maku

Hillo kovakuorisista marjoista ja hedelmistä

1 h
GL
KA
LA
MA
MU
VE
5
0

Kovakuorisista marjoista valmistettava hillo vaatii marjojen ja sokerin lisäksi hieman vettä. Tällä ohjeella keität hilloa esimerkiksi herukoista, karpaloista, puolukoista, karviaisista, pihlajanmarjoista, kirsikoista, luumuista, kriikunista tai tyrneistä.
Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (noin 1 litra)

Hillo kovakuorisista marjoista ja hedelmistä

  • 1 kgmarjoja ja/tai hedelmiä
  • 3–4 dlvettä
  • 500–700 gsokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Hillo kovakuorisista marjoista ja hedelmistä:

  1. Mittaa vesi ja sokeri isoon teräs- tai emalikattilaan. Keitä 10 minuuttia.
  2. Lisää puhdistetut marjat. Keitä hilloa miedolla lämmöllä puoli tuntia, kunnes marjat painuvat pinnan alle. Sekoita välillä.
  3. Kuori hillon pinnalta vaahto pois. Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin piripintaan ja sulje korkit heti. Anna jäähtyä.
  4. Säilytä hillo jääkaapissa.

Tiesitkö?

Hillosokerilla hillon keittoaika on lyhyempi.

MITÄ PIDIT?
5