


Hillo kovakuorisista marjoista ja hedelmistä
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Kovakuorisista marjoista valmistettava hillo vaatii marjojen ja sokerin lisäksi hieman vettä. Tällä ohjeella keität hilloa esimerkiksi herukoista, karpaloista, puolukoista, karviaisista, pihlajanmarjoista, kirsikoista, luumuista, kriikunista tai tyrneistä.
Reseptin ainekset
noin 1 litra
Hillo kovakuorisista marjoista ja hedelmistä
1 kg
marjoja ja/tai hedelmiä
3–4 dl
vettä
500–700 g
sokeria
Hillo kovakuorisista marjoista ja hedelmistä:
- Mittaa vesi ja sokeri isoon teräs- tai emalikattilaan. Keitä 10 minuuttia.
- Lisää puhdistetut marjat. Keitä hilloa miedolla lämmöllä puoli tuntia, kunnes marjat painuvat pinnan alle. Sekoita välillä.
- Kuori hillon pinnalta vaahto pois. Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin piripintaan ja sulje korkit heti. Anna jäähtyä.
- Säilytä hillo jääkaapissa.
Tiesitkö?
Hillosokerilla hillon keittoaika on lyhyempi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat