Hillo kovakuorisista marjoista ja hedelmistä
1 h
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
40 minKovakuorisista marjoista valmistettava hillo vaatii marjojen ja sokerin lisäksi hieman vettä. Tällä ohjeella keität hilloa esimerkiksi herukoista, karpaloista, puolukoista, karviaisista, pihlajanmarjoista, kirsikoista, luumuista, kriikunista tai tyrneistä.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4.4
Kuvat
Julkaistu 10.9.2006

Hillo kovakuorisista marjoista ja hedelmistä
Reseptin ainekset (noin 1 litra)
Hillo kovakuorisista marjoista ja hedelmistä
- 1 kgmarjoja ja/tai hedelmiä
- 3–4 dlvettä
- 500–700 gsokeria
Hillo kovakuorisista marjoista ja hedelmistä:
- Mittaa vesi ja sokeri isoon teräs- tai emalikattilaan. Keitä 10 minuuttia.
- Lisää puhdistetut marjat. Keitä hilloa miedolla lämmöllä puoli tuntia, kunnes marjat painuvat pinnan alle. Sekoita välillä.
- Kuori hillon pinnalta vaahto pois. Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin piripintaan ja sulje korkit heti. Anna jäähtyä.
- Säilytä hillo jääkaapissa.
Tiesitkö?
Hillosokerilla hillon keittoaika on lyhyempi.

Pikahillo mikrossa
Maku

Maailman helpoin raparperihilloke
Kotivinkki

Karviaishilloke
Maku

Karviais-porkkanahillo eli köyhän miehen lakkahillo
Kotivinkki

Isoäidin mansikka-raparperihillo
Kotivinkki

Sokeriton luumuhillo kuivatuista hedelmistä ja taateleista
Maku

Puolukka-chiahillo – raikas pikahillo säilyy kuukausia
Maku

Lakattoman lakkahillo keitetään porkkanoista ja karviaisista
Maku