3,9(27)
Joulupiparitaikina taipuu moneen makuun – 4 herkullista vaihtoehtoa
12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h
Joulupiparitaikina kannattaa valita tarkoituksen ja makusi mukaan. Haluatko valmistaa ohuita ja rapeita vai paksuja ja meheviä piparkakkuja? Tai kenties piparkakkutalon? Tee taikina aina vähintään päivää ennen leipomista, jotta se ehtii jähmettyä mukavasti kaulittavaksi.
24.10.2012
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
100 kpl
Joulupiparitaikina
2 dlsiirappia
2 dlsokeria
250 gleivontamargariinia tai voita
3 tlkanelia
1 tlinkivääriä
1 tljauhettua pomeranssin kuorta
1 tljauhettua kardemummaa
1 tlneilikkaa
2 tlruokasoodaa
2kananmunaa
10 dlvehnäjauhoja

Joulupiparitaikina valmistuu näin:

  1. Mittaa siirappi, sokeri, margariini ja mausteet kattilaan ja anna kiehahtaa. Jäähdytä seos.
  2. Sekoita sooda vehnäjauhojen joukkoon ja lisää jauhot siivilöiden siirappiseokseen.
  3. Sekoita taikina käsin tasaiseksi.
  4. Kun piparkakkutaikina on jäähtynyt, sekoita kananmunat taikinaan.
  5. Pakkaa taikina muovipussiin tai kelmuun ja anna sen tekeytyä seuraavaan päivään.
  6. Jaa taikina neljään osaan ja kauli levyksi pala kerrallaan. Ota muotilla haluamasi kuviot taikinalevystä. Paista osia 180-asteisen uunin keskitasolla koosta riippuen 6–8 minuuttia. Vahdi pipareita. Teräväreunaiset kuviot kärähtävät helposti. 

Vinkki!

Kurkkaa hauskat ideat piparkakkujen koristeluun!

Kokeile myös näitä joulupiparitaikinoita!

Gluteenittomat appelsiinipiparkakut

Nämä piparkakut ovat kananmunattomia, gluteenittomia, maidottomia ja herkullisia. Appelsiinin maku voimistuu vasta seuraavana päivänä paistamisesta.

Piparkakkutalotaikina

Piparkakkutaloa varten tarvitaan taikina, jota on helppo kaulia ja joka pitää paistettaessa muotonsa. Taikinasta tehtyjä osia voi myös muotoilla kuumana heti paistamisen jälkeen. Katso myös, miten rakennat ihanan piparkakkutalon!

Paraisten piparit

Klassikkopipareista on lukuisia ohjeita. Tällä ohjeella pipareista tulee pehmeitä ja paksuja.

Siirappipiparit

Tästä taikinasta leivotut piparit ovat ohuita ja rapeita. Säilytä piparit hyvin suljetussa rasiassa, jotta ne eivät pääse kostumaan.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo