Kotivinkki

Piparkakkutaikina x 4

12 h 30 min
3.8
0

Piparkakkutaikina x 4

Valitse piparkakkutaikina tarkoituksen ja makusi mukaan. Haluatko valmistaa ohuita ja rapeita vai paksuja ja meheviä piparkakkuja? Tai kenties piparkakkutalon? Tee taikina aina vähintään päivää ennen leipomista, jotta se ehtii jähmettyä mukavasti kaulittavaksi.
Teksti Kotivinkki
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (100 kpl)

  • 2 dlsiirappia
  • 2 dlsokeria
  • 250 gleivontamargariinia tai voita
  • 3 tlkanelia
  • 1 tlinkivääriä
  • (1 tl jauhettua pomeranssin kuorta)
  • 1 tljauhettua kardemummaa
  • 1 tlneilikkaa
  • 2 tlruokasoodaa
  • 2kananmunaa
  • 10 dlvehnäjauhoja (noin)

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

1. Mittaa siirappi, sokeri, margariini ja mausteet kattilaan ja anna kiehahtaa. Jäähdytä seos.

2. Sekoita sooda vehnäjauhojen joukkoon ja lisää jauhot siivilöiden siirappiseokseen.

3. Sekoita piparkakkutaikina käsin tasaiseksi.

4. Kun piparkakkutaikina on jäähtynyt, sekoita kananmunat taikinaan.

5. Pakkaa piparkakkutaikina muovipussiin tai kelmuun ja anna sen tekeytyä seuraavaan päivään.

6. Jaa piparkakkutaikina neljään osaan ja kauli levyksi pala kerrallaan. Ota muotilla haluamasi kuviot taikinalevystä. Paista osia 180-asteisen uunin keskitasolla koosta riippuen 6–8 minuuttia. Vahdi pipareita. Teräväreunaiset kuviot kärähtävät helposti. 

Meiltä löydät myös vinkit piparkakkujen koristeluun!

Katso myös nämä piparkakkutaikinat

Gluteenittomat appelsiinipiparkakut

Nämä piparkakut ovat kananmunattomia, gluteenittomia, maidottomia ja herkullisia. Appelsiinin maku voimistuu vasta seuraavana päivänä paistamisesta.

Piparkakkutalotaikina

Piparkakkutaloa varten tarvitaan taikina, jota on helppo kaulia ja joka pitää paistettaessa muotonsa. Taikinasta tehtyjä osia voi myös muotoilla kuumana heti paistamisen jälkeen. Katso myös, miten rakennat ihanan piparkakkutalon!

Paraisten piparit

Klassikkopipareista on lukuisia ohjeita. Tällä ohjeella pipareista tulee pehmeitä ja paksuja.

Siirappipiparit

Tästä taikinasta leivotut piparit ovat ohuita ja rapeita. Säilytä piparit hyvin suljetussa rasiassa, jotta ne eivät pääse kostumaan.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä