Haluatko ohuita vai paksuja piparkakkuja. Katso vinkit erilaisiin taikinoihin jutusta piparkakkutaikina x 4!
Koristekuorrutus
Koristele piparkakut ja piparkakkurakennelmien osat aina ennen kokoamista.
1 kananmunanvalkuainen
n. 1/2 pkt (225-250 g) tomusokeria
1. Sekoita tomusokeri valkuaisen joukkoon. Menee hetki ennen kuin tomusokeri kostuu valkuaisen vaikutuksesta. Sekoita ensin rauhallisesti ja lopuksi voimakkaasti, jolloin paakut tasoittuvat.
2. Kokeile paksuutta valuttamalla kuorrutusta lautaselle. Jos valuma ei leviä vaan pysyy muodossaan, kuorrutus on sopivan paksuista pursotettavaksi. Jos massasta tulee vahingossa liian paksua, ohenna sitä tipoittain vedellä.
VINKKI: Voit värjätä kuorrutusta elintarvike- ja karamelliväreillä. Jauhemainen väriaine kannattaa lisätä valkuaisen joukkoon ennen tomusokerin lisäämistä. Nestemäisen värin voi sekoittaa tipoittain valmiiseen kuorrutteeseen. Lisää tarvittaessa tomusokeria.
VINKKI: Lusikoi kuorrutus pieneen teräväkulmaiseen (esim. Minicrip) muovipussiin. Leikkaa pussin kulmasta pieni pala pois, pursota ja koristele.
VINKKI: Liimaa koristekuorrutteella makeisia, nonparelleja tai kuita kakunkoristeita pipareihin. Nopea tapa on dipata juuri koristeltu pipari nonparelleihin. Anna kuivua kunnolla.
VINKKI: Voit tehdä kahta eripaksuista kuorrutusta. Toisella paksummalla pursotat kuorrutettavan piparin reunat ”aidaksi” ja toisella ohuemmalla täytä näin syntyneen alueen.
VINKKI: Kaupoissa on myynnissä mansikanmakuista tomusokeria, josta saa sellaisenaan valkuaiseen sekoitettuna kirkkaan pinkkiä kuorrutetta.
VINKKI: Piparkakkutaikinalevystä voi leikata muotoja veitsen ja viivoittimen avulla tai painaa ympyräkuvioita erikoisten lasien suilla.
VINKKI: Tee pilviä leikkaamalla tavallinen piparkakkukukka kahteen osaan.
VINKKI: Piparkakkulammas syntyy piparkakkukukasta ja lampaan jalat ja pää leikkaamalla ne piparkakku-ukolta.
Vinkki!
Katso kattavat ohjeet piparkakkutalon kaavoihin, taikinaan ja koristeluun!