


Paraisten piparkakut
Paraisten piparkakut tunnetaan joka puolella Suomea! Näiden ainutlaatuisten piparien salaisuus löytyy taikinasta.
Reseptin ainekset
Paraisten piparkakut
250 g
voita
1½ dl
siirappia
2¼ dl
sokeria
1 rkl
kanelia
1 rkl
inkivääriä
1 rkl
pomeranssinkuorta
2 tl
neilikkaa
1 tl
maustepippurijauhetta
2
munaa
1 rkl
soodaa
1 tl
suolaa
500 g
vehnäjauhoja
Paraisten piparkakut – ohje:
- Mittaa kattilaan rasva, siirappi, sokeri, kaneli, inkivääri, pomeranssinkuori, neilikka ja maustepippuri. Kuumenna sekoitellen ja anna kiehahtaa. Siirrä levyltä ja anna jäähtyä.
- Lisää kananmunat jäähtyneeseen seokseen ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä sooda ja suola vehnäjauhoihin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja sekoita hyvin, kunnes taikina on kiinteää. Peitä taikinakulho ja nosta jääkaappiin kiinteytymään seuraavaan päivään.
- Ota taikinaa sopiva pala kerrallaan ja pehmitä sitä painelleen jauhotetulla pöydällä. Kauli taikinasta ohut, noin 3–5 millimetrin paksuinen levy. Tarkista ajoittain, että taikina ei ole tarttunut kiinni pöytään. Lisää pöydälle ja taikinalevyn päälle jauhoja tarvittaessa.
- Paina taikinalevystä kuvioita piparkakkumuoteilla tai leikkaa kuvioita veitsellä tai pizzaleikkurilla. Siirrä samankokoiset kuviot samalle uunipellille leivinpaperin päälle. Näin ne kypsyvät yhtä aikaa.
- Paista 200-asteisessa uunissa koosta riippuen 6–10 minuuttia.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisten piparkakkujen resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat