Kotivinkki

Paraisten piparkakut

3.46
1

Paraisten piparkakut tunnetaan joka puolella Suomea! Näiden ainutlaatuisten piparien salaisuus löytyy taikinasta.
Tulosta
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset

Paraisten piparkakut

  • 250 gvoita
  • 1½ dlsiirappia
  • 2¼ dlsokeria
  • 1 rklkanelia
  • 1 rklinkivääriä
  • 1 rklpomeranssinkuorta
  • 2 tlneilikkaa
  • 1 tlmaustepippurijauhetta
  • 2munaa
  • 1 rklsoodaa
  • 1 tlsuolaa
  • 500 gvehnäjauhoja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Paraisten piparkakut valmistuvat näin:

  1. Mittaa kattilaan rasva, siirappi, sokeri, kaneli, inkivääri, pomeranssinkuori, neilikka ja maustepippuri. Kuumenna sekoitellen ja anna kiehahtaa. Siirrä levyltä ja anna jäähtyä.
  2. Lisää kananmunat jäähtyneeseen seokseen ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä sooda ja suola vehnäjauhoihin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja sekoita hyvin, kunnes taikina on kiinteää. Peitä taikinakulho ja nosta jääkaappiin kiinteytymään seuraavaan päivään.
  3. Ota taikinaa sopiva pala kerrallaan ja pehmitä sitä painelleen jauhotetulla pöydällä. Kauli taikinasta ohut, noin 3-5 millimetrin paksuinen levy. Tarkista ajoittain, että taikina ei ole tarttunut kiinni pöytään. Lisää pöydälle ja taikinalevyn päälle jauhoja tarvittaessa.
  4. Paina taikinalevystä kuvioita piparkakkumuoteilla tai leikkaa kuvioita veitsellä tai pizzaleikkurilla. Siirrä samankokoiset kuviot samalle uunipellille leivinpaperin päälle. Näin ne kypsyvät yhtä aikaa.
  5. Paista 200 asteisessa uunissa koosta riippuen 6–10 minuuttia.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisten piparkakkujen resepti!

MITÄ PIDIT?
3.46