Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Piparkakut – perinteinen resepti, joka kuuluu erottamattomasti jouluun

45 min

Piparkakut syntyvät siirappisesta, sopivan mausteisesta taikinasta. Tällä ohjeella leivot juuri sopivan rapsakat piparkakut, jotka katoavat jo pelliltä!

5.12.2011
Reseptin ainekset
90 kpl
Piparkakkutaikina
1 1/2 dl
siirappia
3 dl
sokeria
2 tl
kanelia
2 tl
neilikkaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
250 g
voita
10 dl
vehnäjauhoja
1 kpl
munaa
1 rkl
ruokasoodaa
3 rkl
vettä

Piparkakut – ohje: 

  1. Mittaa siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  2. Lisää rasva mausteseokseen. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Lisää osa jauhoista ja muna. Sekoita sooda veden joukkoon ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhoista hyvin sekoittaen.
  3. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Kauli piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja paina muoteilla piparkakkuja.
  5. Paista piparkakkuja uunissa 220 asteessa 4–5 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt