Maku

Piparkakut – perinteinen resepti, joka kuuluu erottamattomasti jouluun

45 min
3.81
2

Piparkakut syntyvät siirappisesta, sopivan mausteisesta taikinasta. Tällä ohjeella leivot juuri sopivan rapsakat piparkakut, jotka katoavat jo pelliltä!
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (90 kpl)

Piparkakkutaikina

  • 1 1/2 dlsiirappia
  • 3 dlsokeria
  • 2 tlkanelia
  • 2 tlneilikkaa
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 tlkardemummaa
  • 250 gvoita
  • 10 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklruokasoodaa
  • 3 rklvettä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Piparkakut valmistuvat näin: 

  1. Mittaa siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  2. Lisää rasva mausteseokseen. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Lisää osa jauhoista ja muna. Sekoita sooda veden joukkoon ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhoista hyvin sekoittaen.
  3. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Kauli piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja paina muoteilla piparkakkuja.
  5. Paista piparkakkuja uunissa 220 asteessa 4–5 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
3.81