


Piparkakut – perinteinen resepti, joka kuuluu erottamattomasti jouluun
45 min
Piparkakut syntyvät siirappisesta, sopivan mausteisesta taikinasta. Tällä ohjeella leivot juuri sopivan rapsakat piparkakut, jotka katoavat jo pelliltä!
Reseptin ainekset
90 kpl
Piparkakkutaikina
1 1/2 dl
siirappia
3 dl
sokeria
2 tl
kanelia
2 tl
neilikkaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
250 g
voita
10 dl
vehnäjauhoja
1 kpl
munaa
1 rkl
ruokasoodaa
3 rkl
vettä
Piparkakut – ohje:
- Mittaa siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Lisää rasva mausteseokseen. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Lisää osa jauhoista ja muna. Sekoita sooda veden joukkoon ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhoista hyvin sekoittaen.
- Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
- Kauli piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja paina muoteilla piparkakkuja.
- Paista piparkakkuja uunissa 220 asteessa 4–5 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat