Piparkakut – perinteinen resepti, joka kuuluu erottamattomasti jouluun
45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
Piparkakut syntyvät siirappisesta, sopivan mausteisesta taikinasta. Tällä ohjeella leivot juuri sopivan rapsakat piparkakut, jotka katoavat jo pelliltä!
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.12.2011

Piparkakut – perinteinen resepti, joka kuuluu erottamattomasti jouluun
Reseptin ainekset (90 kpl)
Piparkakkutaikina
- 1 1/2 dlsiirappia
- 3 dlsokeria
- 2 tlkanelia
- 2 tlneilikkaa
- 1 tlinkivääriä
- 1 tlkardemummaa
- 250 gvoita
- 10 dlvehnäjauhoja
- 1 kplmunaa
- 1 rklruokasoodaa
- 3 rklvettä
Piparkakut valmistuvat näin:
- Mittaa siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Lisää rasva mausteseokseen. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Lisää osa jauhoista ja muna. Sekoita sooda veden joukkoon ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhoista hyvin sekoittaen.
- Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
- Kauli piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja paina muoteilla piparkakkuja.
- Paista piparkakkuja uunissa 220 asteessa 4–5 minuuttia.

Pipariporot
Maku

Piparkakkutalotaikina – ohje, jolla rakennat joulun upeimman piparitalon
Maku

Piparkakkutaikina
Maku

Paraisten piparkakkutaikina
Maku

Paras piparitaikina – tästä helposti kaulittavasta taikinasta syntyvät rapsakat piparit
Maku

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
S'mores-karpalopiparit – joulun övereimmät piparit

Piparijuustokakku – helppo juustokakku joulun jälkiruoaksi ja kahvipöytään
Maku

Piparitortut – kaksi ihanaa jouluherkkua yhdellä puraisulla
Maku