Maku

Perinteiset piparkakut

45 min
3.88
2

Parhaat perinteiset piparkakut syntyvät siirappisesta, sopivan mausteisesta taikinasta. Tässä on ohje, jota olet etsinyt!
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (90 kpl)

Piparkakkutaikina

  • 1 1/2 dlsiirappia
  • 3 dlsokeria
  • 2 tlkanelia
  • 2 tlneilikkaa
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 tlkardemummaa
  • 250 gvoita
  • 10 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklruokasoodaa
  • 3 rklvettä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Pahaat perinteiset piparkakut syntyvät tällä ohjeella: 

Mittaa siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää rasva mausteseokseen. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Lisää osa jauhoista ja muna. Sekoita sooda veden joukkoon ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhoista hyvin sekoittaen.

Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Kauli piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja paina muoteilla piparkakkuja. P

aista piparkakkuja uunissa 220 asteessa 4–5 minuuttia.

•Tarjoa piparit sinihomejuuston ja glögin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.88