Kotivinkki

Siirappipiparit

{
Aktiivinen
Passiivinen
KA
3.5
0
Julkaistu 24.10.2012


Reseptin ainekset

  • 200 gvoita
  • 4 dlsiirappia
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 2 tlmaustepippurijauhetta
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlneilikkaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlsoodaa
  • 650 gvehnäjauhoja
Tulosta

Siirappipiparit – ohje:

  1. Mittaa voi, siirappi, sokeri, kerma, maustepippuri, kaneli, neilikka ja kardemumma kattilaan. Kuumenna sekoitellen ja anna kiehahtaa. Siirrä levyltä ja anna jäähtyä.
  2. Yhdistä sooda vehnäjauhoihin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja sekoita hyvin, kunnes taikina on kiinteää. Peitä taikinakulho ja nosta jääkaappiin kiinteytymään seuraavaan päivään.
  3. Ota taikinaa sopiva pala kerrallaan ja pehmitä sitä painelleen jauhotetulla pöydällä. Kauli taikinasta ohut, noin 3–5 millimetrin paksuinen levy. Tarkista ajoittain, että taikina ei ole tarttunut kiinni pöytään. Lisää pöydälle ja taikinalevyn päälle jauhoja tarvittaessa.
  4. Paina taikinalevystä kuvioita piparkakkumuoteilla tai leikkaa kuvioita veitsellä tai pizzaleikkurilla. Siirrä samankokoiset kuviot samalle uunipellille leivinpaperin päälle. Näin ne kypsyvät yhtä aikaa.
  5. Paista siirappipipareita 200-asteisessa uunissa koosta riippuen 6–10 minuuttia.

Vinkki!

Tästä taikinasta leivotut piparit ovat ohuita ja rapeita. Säilytä piparit hyvin suljetussa rasiassa, jotta ne eivät pääse kostumaan.

Kommentoi »