Kotivinkki

Pienet pupusämpylät – melkein liian suloisia syötäviksi!

1 h 55 min
3.5
2

Pienet pupusämpylät – melkein liian suloisia syötäviksi!

Kuohkeat pupusämpylät hurmaavat pääsiäispöydässä taatusti.
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (noin 24 kpl)

  • 5 dltäysmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 ½ tlsuolaa
  • 2 rkljuoksevaa hunajaa
  • n. 7 dlvehnäjauhoja
  • 3 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 75 gvoita sulatettuna

Voiteluun

  • maitoa

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

1. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva ja anna sen liueta. Lisää suola ja hunaja. Lisää vähitellen alustaen jauhot. Alusta taikinaan jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa voisula. Jätä taikina melko pehmeäksi, niin saat kuohkeita sämpylöitä. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi (noin 40 minuuttia).

2. Jaa taikina 24 osaan. Tällöin saat pienehköjä sämpylöitä. Voit halutessasi tehdä sämpylöistä myös isompia. Pyörittele paloista soikeahkoja palloja. Kohota noin 20 minuuttia keittiöpyyhkeen alla.

3. Leikkaa kohonneisiin sämpylöihin saksilla pupuille korvat. Tee grillitikulla reiät silmiksi. Voit käyttää silminä myös valkopippureita. Voitele pupusämpylät halutessasi maidolla.

4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 8 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä. Tarjoa vastapaistettuina voin kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Hunaja-kaurasämpylät

Maitosämpylät

Leivo sämpylätaikinasta upea kranssi

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä