Kotivinkki

Maitosämpylät

1 h 35 min
0
0

Maitosämpylät

Italialaiset maitosämpylät ovat ihanan pehmeitä ja hiukan makeita. Täytä suolaisilla herkuilla, kuten hyvällä juustolla ja ilmakuivatulla kinkulla.
Teksti Raisa Laine
Kuvat Laura Riihelä
Tulosta
Mainos

Ainekset (24 kpl)

  • 3 dltäysmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 50 gvoita sulatettuna
  • noin 7 dlvehnäjauhoja (00-jauhettuja tai durum)
  • ½ dlmaitoa voiteluun

Täytteeksi

  • esimerkiksi mozzarellaa salamia ja rucolaa

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 25 min

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, suola ja voisula. Lisää jauhoja taikinaan vähän kerrallaan käsin alustaen, kunnes taikina ei enää tartu sormiin. Jatka vaivaamista vielä noin 5 minuutin ajan.

2. Anna taikinan kohota liinan alla lämpöisessä paikassa noin 45 minuuttia.

3. Jaa taikina 24 osaan ja pyöritä tasaisiksi sämpylöiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Anna nousta vielä 30 minuuttia liinan alla.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

5. Täytä jäähtyneet maitosämpylät mieleisilläsi täytteillä.

Suosittelemme myös

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä