Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Maitosämpylät

1 h 35 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 25 min

Italialaiset maitosämpylät ovat ihanan pehmeitä ja hiukan makeita. Täytä suolaisilla herkuilla, kuten hyvällä juustolla ja ilmakuivatulla kinkulla.

30.5.2016
Reseptin ainekset
24 kpl
3 dl
täysmaitoa
25 g
hiivaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
50 g
voita sulatettuna
noin 7 dl
vehnäjauhoja (00-jauhettuja tai durum)
½ dl
maitoa voiteluun
Täytteeksi
esimerkiksi mozzarellaa salamia ja rucolaa

Maitosämpylät – ohje:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, suola ja voisula. Lisää jauhoja taikinaan vähän kerrallaan käsin alustaen, kunnes taikina ei enää tartu sormiin. Jatka vaivaamista vielä noin 5 minuutin ajan.
  2. Anna taikinan kohota liinan alla lämpöisessä paikassa noin 45 minuuttia.
  3. Jaa taikina 24 osaan ja pyöritä tasaisiksi sämpylöiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Anna nousta vielä 30 minuuttia liinan alla.
  4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  5. Täytä jäähtyneet maitosämpylät mieleisilläsi täytteillä.

Suosittelemme myös

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt