


Maitosämpylät
1 h 35 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 25 min
Italialaiset maitosämpylät ovat ihanan pehmeitä ja hiukan makeita. Täytä suolaisilla herkuilla, kuten hyvällä juustolla ja ilmakuivatulla kinkulla.
Reseptin ainekset
24 kpl
3 dl
täysmaitoa
25 g
hiivaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
50 g
voita sulatettuna
noin 7 dl
vehnäjauhoja (00-jauhettuja tai durum)
½ dl
maitoa voiteluun
Täytteeksi
esimerkiksi mozzarellaa salamia ja rucolaa
Maitosämpylät – ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, suola ja voisula. Lisää jauhoja taikinaan vähän kerrallaan käsin alustaen, kunnes taikina ei enää tartu sormiin. Jatka vaivaamista vielä noin 5 minuutin ajan.
- Anna taikinan kohota liinan alla lämpöisessä paikassa noin 45 minuuttia.
- Jaa taikina 24 osaan ja pyöritä tasaisiksi sämpylöiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Anna nousta vielä 30 minuuttia liinan alla.
- Voitele kohonneet sämpylät maidolla ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Täytä jäähtyneet maitosämpylät mieleisilläsi täytteillä.
Suosittelemme myös
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat