


Pääsiäissämpylät
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Pääsiäissämpylöiden pintaa koristavat vehnäjauhoista tehdyt ristit.
Reseptin ainekset
12 kpl
4 dl
maitoa tai vettä
25 g
hiivaa
2 tl
sokeria
1 tl
suolaa
noin 12 dl
vehnäjauhoja
50 g
margariinia tai voita tai 3 rkl öljyä
Ristitaikina
1 dl
vehnäjauhoja
noin 8 rkl
vettä
Pääsiäissämpylät – ohje:
- Kuumenna taikinan neste kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri ja suola.
- Mittaa jauhoja nesteen sekaan vähitellen sen verran, että saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää loput jauhot taikinaan hyvin alustaen ja pehmeä rasva tai öljy viimeisten jauhoerien yhteydessä.
- Vaivaa, kunnes taikina irtoaa sekä käsistä että kulhon reunoista. Jätä taikina mielellään pehmeäksi, näin sämpylöistäkin tulee pehmeitä. Peitä liinalla, ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia lämpimässä, vedottomassa paikassa.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, ja jaa se 12 palaan. Pyörittele palaset sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota liinan alla 20–30 minuuttia.
- Sekoita vehnäjauhoista ja vedestä paksu tahna. Laita tahna teräväkulmaiseen muovi- tai pursotinpussiin. Leikkaa pala pois kulmasta ja pursota sämpylän päälle risti.
- Voitele pääsiäissämpylät siirapilla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia.
- Kiehauta hillo kattilassa miedolla lämmöllä. Voitele kuumat pääsiäissämpylät varovasti lämpimällä hillolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat