Kuumenna taikinan neste kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri ja suola.
Mittaa jauhoja nesteen sekaan vähitellen sen verran, että saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää loput jauhot taikinaan hyvin alustaen ja pehmeä rasva tai öljy viimeisten jauhoerien yhteydessä.
Vaivaa, kunnes taikina irtoaa sekä käsistä että kulhon reunoista. Jätä taikina mielellään pehmeäksi, näin sämpylöistäkin tulee pehmeitä. Peitä liinalla, ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia lämpimässä, vedottomassa paikassa.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, ja jaa se 12 palaan. Pyörittele palaset sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota liinan alla 20–30 minuuttia.
Sekoita vehnäjauhoista ja vedestä paksu tahna. Laita tahna teräväkulmaiseen muovi- tai pursotinpussiin. Leikkaa pala pois kulmasta ja pursota sämpylän päälle risti.
Voitele pääsiäissämpylät siirapilla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia.