Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Helpot sämpylät spelttijauhoista

55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min

Mitä löysempi taikina, sitä parempi sämpylä. Nämä helpot sämpylät eivät vaadi pyörittelyä, vaan ne nostellaan ronskisti pellille ja paistetaan.

23.9.2015
Reseptin ainekset
12-15 kpl
4 dl
vettä
50 g
hiivaa
100 g
saksanpähkinöitä
noin 2 rkl
tuoretta timjamia
2 tl
suolaa
1 tl
sokeria
2 dl
kaurahiutaleita
2 dl
spelttijauhoja
2–3 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
4 rkl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
pinnalle kaurahiutaleita

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva.

2. Hienonna pähkinät ja timjami. Lisää ne taikinaan sekä suola, sokeri, kaurahiutaleet ja speltti. Sekoita joukkoon puolet vehnäjauhoista ja rypsiöljy. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot hyvin vaivaten. Taikina saa jäädä todella löysäksi. Peitä kulho liinalla. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.

3. Nostele taikinasta kauhalla tai nuolijalla ”kakkaroita” suoraan pellille leivinpaperin päälle. Muodolla ei ole väliä. Jätä väliin kohoamisvaraa.

4. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Anna kohota 15–30 minuuttia liinan alla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes sämpylöiden pinta on rapea ja ruskea.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt