3,7(6)
Helpot sämpylät spelttijauhoista
Kasvis
Munaton
Maidoton
Laktoositon
Vegaaninen
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Mitä löysempi taikina, sitä parempi sämpylä. Nämä helpot sämpylät eivät vaadi pyörittelyä, vaan ne nostellaan ronskisti pellille ja paistetaan.
Julkaistu 23.9.2015
Kotivinkki
Reseptin ainekset
12-15 kpl
4 dlvettä
50 ghiivaa
100 gsaksanpähkinöitä
noin 2 rkltuoretta timjamia
2 tlsuolaa
1 tlsokeria
2 dlkaurahiutaleita
2 dlspelttijauhoja
2–3 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
4 rklkylmäpuristettua rypsiöljyä
pinnalle kaurahiutaleita

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva.

2. Hienonna pähkinät ja timjami. Lisää ne taikinaan sekä suola, sokeri, kaurahiutaleet ja speltti. Sekoita joukkoon puolet vehnäjauhoista ja rypsiöljy. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot hyvin vaivaten. Taikina saa jäädä todella löysäksi. Peitä kulho liinalla. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.

3. Nostele taikinasta kauhalla tai nuolijalla ”kakkaroita” suoraan pellille leivinpaperin päälle. Muodolla ei ole väliä. Jätä väliin kohoamisvaraa.

4. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Anna kohota 15–30 minuuttia liinan alla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes sämpylöiden pinta on rapea ja ruskea.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.