Kotivinkki

Hampurilaissämpylät

1 h 10 min
0
0

Hampurilaissämpylät

Maistuvimmat hampurilaissämpylät teet itse. Makua voit muuntaa käyttämällä sämpylä- tai spelttijauhoja.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10-16 kpl)

Taikina:

  • 2½ dlvettä tai maitoa
  • ½ pkthiivaa
  • noin 6 dlvehnä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 1 rklsuolaa
  • 1 rklöljyä

Lisäksi:

  • seesaminsiemeniä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Hampurilais- ja hodarisämpylät 

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhoja, kunnes muodostuu velli. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen ja peitä liinalla. Kun velli kuplii, noin 10 minuutin päästä, hiiva on herännyt ja voit jatkaa taikinan tekoa.

2. Lisää taikinajuureen loput jauhot, suola ja öljy. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa pötköksi. Jaa pötkö 10 osaan, jos teet hodarisämpylöitä, ja 16 osaan, jos teet hampurilaissämpylöitä. Pyörittele osat sämpylöiksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille ja peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia.

3. Voitele kohonneet sämpylät maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista sämpylät 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä