


Hampurilaissämpylät
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Maistuvimmat hampurilaissämpylät teet itse. Makua voit muuntaa käyttämällä sämpylä- tai spelttijauhoja. Voit käyttää samaa ohjetta hodarisämpylöiden tekoon!
Reseptin ainekset
10-16 kpl
Taikina
2½ dl
vettä tai maitoa
½ pkt
hiivaa
noin 6 dl
vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1 rkl
suolaa
1 rkl
öljyä
Lisäksi
seesaminsiemeniä
Hampurilaissämpylät – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhoja, kunnes muodostuu velli. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen ja peitä liinalla. Kun velli kuplii, noin 10 minuutin päästä, hiiva on herännyt ja voit jatkaa taikinan tekoa.
- Lisää taikinajuureen loput jauhot, suola ja öljy. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa pötköksi. Jaa pötkö 10 osaan, jos teet hodarisämpylöitä, ja 16 osaan, jos teet hampurilaissämpylöitä. Pyörittele osat sämpylöiksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille ja peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia.
- Voitele kohonneet hampurilaissämpylät maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista sämpylät 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat