Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Grillattu kalahampurilainen

25 min

Grillattu hampurilainen on ihan kesäherkku. Täytä hampurilainen sitruunaisilla lohi-katkarapupihveillä, seesami-parsasalaatilla ja kaprismajoneesilla. Nauti heti!

16.6.2014
Reseptin ainekset
10 annosta
Sitruunaiset lohi-katkarapupihvit:
800 g
lohifileetä
1
kananmuna
½ dl
korppujauhoja
2
kesäsipulia tai reilu nippu ruohosipulia
½ ruukkua
sileälehtistä persiljaa
100 g
katkarapuja kuorittuna
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunankuoriraastetta
öljyä paistamiseen
Kaprismajoneesi:
2 dl
majoneesia
2 prk
kapriksia
1 dl
sipulinvarsia
Seesami-parsasalaatti
2 nippua
vihreää parsaa
1
salottisipuli
½ dl
seesamiöljyä
1 rkl
kalakastiketta
1 tl
inkivääriä raastettuna
½ dl
seesaminsiemeniä
½ tl
suolaa

Kokoa hampurilainen

*Hampurilaissämpylät *Sitruunaiset kala-katkarapupihvit *Kaprismajoneesi *Seesami-parsasalaatti

1. Poista lohesta nahka ja leikkaa kala muutamaan osaan.

2. Nosta monitoimikoneen leikkuukulhoon kala, muna, korppujauhot, sipulit ja persilja. Anna koneen käydä hetki, kunnes massa on sekoittunut, mutta vielä karkeahkoa. Älä hienonna täysin sileäksi.

3. Siirrä kalamassa kulhoon. Lisää katkaravut, sitruunamehu ja -raaste. Sekoita.

4. Muotoile massasta 2–3 cm:n paksuisia pihvejä. Paksummat pihvit pysyvät grillatessa paremmin koossa kuin ohuet. Pyyhi pihvien pinta kevyesti öljyllä ja grillaa niitä keskilämmöllä molemmin puolin noin 2 minuuttia. Tarjoa hampurilaispihveinä. 

Kaprismajoneesi

Mittaa kaikki aineet korkeaan kulhoon ja hienonna tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarjoa kalapihvien kanssa hampurilaisen täytteenä.

 

Seesami-parsasalaatti

1. Leikkaa parsoista 2–3 cm kovaa tyveä pois. Jos parsa on tuoretta ja hyvälaatuista, sitä ei tarvitse kuoria. Voitele parsat kevyesti öljyllä ja grillaa reilulla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä käännellen tai kunnes parsat ovat saaneet kunnolla väriä.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Mittaa sipuli ja kaikki muut aineet parsaa lukuun ottamatta kulhoon. Nosta kulho mikroon ja kuumenna täydellä teholla kaksi kertaa 30 sekunnin jakso. Tarkista, että sipuli on kypsynyt.

3. Paloittele parsa ja nosta palat kastikkeeseen. Sekoita. Tarjoa parsasalaatti kalahampurilaisten täytteenä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt