Kotivinkki

Karitsahampurilaiset ja halloumi-perunavartaat grillissä

{
Aktiivinen
Passiivinen
0
0
Julkaistu 10.11.2010


Reseptin ainekset (4 annosta)

PIHVIT:

  • 400 gkaritsan jauhelihaa
  • 1keltuainen
  • 1 tlsoijakastiketta
  • 2 tlDijon-sinappia
  • suolaa
  • mustapippuria

LISÄKSI:

  • 4kokojyväsämpylää
  • 1 ruukkujäävuorisalaattia
  • 1viipaloitu maustekurkku
  • 2viipaloitua kypsää tomaattia

OLIIVIKASTIKE:

  • 3 rklkivettömiä oliiveja
  • 2 rklkermaviiliä
  • 1 dlmajoneesia
  • 1 rklsitruunanmehua
  • suolaa
  • mustapippuria

HALLOUMIJUUSTO-PERUNAVARTAAT:

  • 1 pkthalloumi-juustoa
  • 10kypsää pientä perunaa
  • 4säilöttyä latva- artisokanpohjaa
  • 1pieni kesäkurpitsa

MARINADI:

  • 1 ruukkubasilikaa
  • 2 rklsitruunanmehua
  • ¾ dloliiviöljyä
  • ripauscayennepippuria
  • mustapippuria
  • varrastikkuja
Tulosta

1. Sekoita karitsanjauhelihaan keltuainen, soijakastike, ja sinappi. Muotoile taikina neljäksi isoksi palloksi, ja paina pallot kämmenellä pihveiksi kevyesti öljytyn voipaperin avulla.

2. Grillaa kypsiksi kuumassa grillissä noin 3 min puoli. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.

3.Yhdistä oliivikastikkeen ainekset syvässä astiassa. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

4. Kokoa hampurilainen. Laita pihvin alle jäävuorisalaattia ja lado päälle maustekurkkua, tomaattia, ja oliivikastiketta.

Halloumijuusto-perunavartaat

1. Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä. Leikkaa perunat ja latva-artisokat neljään osaan. Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa. Leikkaa juusto paloiksi. Pujota raaka-aineet varrastikkuihin ja laita ne syvään astiaan.

2. Valmista marinadi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja soseuta ne sauvasekoittimella.

3. Sivele vartaat kevyesti marinadilla ja grillaa viisi minuuttia. Kääntele välillä. Penslaa vartaat vielä marinadilla ennen tarjoilua.  

Kommentoi »