Kotivinkki

Hunajaiset kaurasämpylät – nämä hunajavoilla valellut ihanuudet katoavat pelliltä hetkessä

2 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 30 min
Hunajaiset kaurasämpylät on syntyvät helposti kaurapuuron tähteistä ja jauhopussin jämistä. Mehevät sämpylät muuttuvat täysin vastustamattomiksi, kun päälle sipaistaan hunajavoita ja lisätään ripaus merisuolaa.
KA
MU
4.4
0
Julkaistu 31.5.2016


Reseptin ainekset (8 kappaletta)

Hunajaiset kaurasämpylät

  • 2 ½ dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 3 rklhunajaa
  • 1 dlkaurapuuroa (kylmää tai täysin jäähtynyttä)
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklruokaöljyä

Päälle

  • 1 rklvoita
  • 1 rklhunajaa
  • 2 rklkaurahiutaleita
Tulosta

Hunajaiset kaurasämpylät – ohje:

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, hunaja ja kaurapuuro, sekoita puuro tasaiseksi nesteeseen.
  2. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa vähintään 10 minuutin ajan tai kunnes se alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää lopuksi öljy.
  3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  4. Leivo kohonneesta taikinasta kahdeksan suunnilleen samankokoista sämpylää, nosta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille ja anna niiden vielä kohota noin 15 minuutin ajan. Voit paistaa sämpylät myös pyöreässä kakkuvuoassa, jolloin tarvitset halkaisijaltaan noin 26 cm vuoan. Asettele pyöritellyt sämpylät tällöin kohoamaan suoraan vuokaan.
  5. Sulata ruokalusikallinen voita ja sekoita siihen hunaja. Voitele sämpylät hunajavoilla ja ripottele päälle kaurahiutaleita.
  6. Paista hunajaisia kaurasämpylöitä 220 asteessa 12–15 minuuttia. Jäähdytä kaurasämpylät ritilällä.
Kommentoi »