Hunajaiset kaurasämpylät – nämä hunajavoilla valellut ihanuudet katoavat pelliltä hetkessä
2 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 30 minHunajaiset kaurasämpylät on syntyvät helposti kaurapuuron tähteistä ja jauhopussin jämistä. Mehevät sämpylät muuttuvat täysin vastustamattomiksi, kun päälle sipaistaan hunajavoita ja lisätään ripaus merisuolaa.
KA
MU
4.4
Kuvat
Julkaistu 31.5.2016

Hunajaiset kaurasämpylät – nämä hunajavoilla valellut ihanuudet katoavat pelliltä hetkessä
Reseptin ainekset (8 kappaletta)
Hunajaiset kaurasämpylät
- 2 ½ dlvettä
- 25 ghiivaa
- 1 tlsuolaa
- 3 rklhunajaa
- 1 dlkaurapuuroa (kylmää tai täysin jäähtynyttä)
- 8 dlvehnäjauhoja
- 1 rklruokaöljyä
Päälle
- 1 rklvoita
- 1 rklhunajaa
- 2 rklkaurahiutaleita
Hunajaiset kaurasämpylät – ohje:
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, hunaja ja kaurapuuro, sekoita puuro tasaiseksi nesteeseen.
- Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa vähintään 10 minuutin ajan tai kunnes se alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää lopuksi öljy.
- Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
- Leivo kohonneesta taikinasta kahdeksan suunnilleen samankokoista sämpylää, nosta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille ja anna niiden vielä kohota noin 15 minuutin ajan. Voit paistaa sämpylät myös pyöreässä kakkuvuoassa, jolloin tarvitset halkaisijaltaan noin 26 cm vuoan. Asettele pyöritellyt sämpylät tällöin kohoamaan suoraan vuokaan.
- Sulata ruokalusikallinen voita ja sekoita siihen hunaja. Voitele sämpylät hunajavoilla ja ripottele päälle kaurahiutaleita.
- Paista hunajaisia kaurasämpylöitä 220 asteessa 12–15 minuuttia. Jäähdytä kaurasämpylät ritilällä.

Rapeat peltisämpylät
Maku

Voisämpylät ruskistetulla voilla – maailman pehmeimmät sämpylät katoavat pelliltä hetkessä
Maku

Rakastatko pataleipää? Pyöräytä samalla kaavalla myös leipomotasoinen ruisleipä, gluteeniton leipä ja rapsakat sämpylät

Puurosämpylät
Maku

Soodasämpylät, joita ei tarvitse vaivata eikä kohottaa – leivo nopeasti leipää vaikka arki-illan iloksi
Kotivinkki

Yön yli kohotetut sämpylät
Maku

Italialaiset focaccia-sämpylät
Maku

Juuressämpylät
Maku