Kotivinkki

Hunaja-kaurasämpylät

2 h
0
0

Hunaja-kaurasämpylät

Leivo kaurapuuron tähteistä ja jauhopussin jämistä herkulliset hunaja-kaurasämpylät.
Teksti Jonna Vormala
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 2½ dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 3 rklhunajaa
  • 1 dlkaurapuuroa (kylmää tai täysin jäähtynyttä)
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklruokaöljyä

Päälle

  • 1 rklvoita
  • 1 rklhunajaa
  • 2 rklkaurahiutaleita

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, hunaja ja kaurapuuro, sekoita puuro tasaiseksi nesteeseen.

2. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa vähintään 10 minuutin ajan tai kunnes se alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää lopuksi öljy.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

4. Leivo kohonneesta taikinasta kahdeksan suunnilleen samankokoista sämpylää, nosta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille ja anna niiden vielä kohota noin 15 minuutin ajan. Voit paistaa sämpylät myös pyöreässä kakkuvuoassa, jolloin tarvitset halkaisijaltaan noin 26 cm vuoan. Asettele pyöritellyt sämpylät tällöin kohoamaan suoraan vuokaan.

5. Sulata ruokalusikallinen voita ja sekoita siihen hunaja. Voitele sämpylät hunajavoilla ja ripottele päälle kaurahiutaleita.

6. Paista sämpylöitä 220 asteessa 12–15 minuuttia. Jäähdytä hunaja-kaurasämpylät ritilällä.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä