Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hunajaiset kaurasämpylät – nämä hunajavoilla valellut ihanuudet katoavat pelliltä hetkessä

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Hunajaiset kaurasämpylät on syntyvät helposti kaurapuuron tähteistä ja jauhopussin jämistä. Mehevät sämpylät muuttuvat täysin vastustamattomiksi, kun päälle sipaistaan hunajavoita ja lisätään ripaus merisuolaa.

31.5.2016
Reseptin ainekset
8 kappaletta
Hunajaiset kaurasämpylät
2 ½ dl
vettä
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
3 rkl
hunajaa
1 dl
kaurapuuroa (kylmää tai täysin jäähtynyttä)
8 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
ruokaöljyä
Päälle
1 rkl
voita
1 rkl
hunajaa
2 rkl
kaurahiutaleita

Hunajaiset kaurasämpylät – ohje:

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, hunaja ja kaurapuuro, sekoita puuro tasaiseksi nesteeseen.
  2. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa vähintään 10 minuutin ajan tai kunnes se alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää lopuksi öljy.
  3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  4. Leivo kohonneesta taikinasta kahdeksan suunnilleen samankokoista sämpylää, nosta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille ja anna niiden vielä kohota noin 15 minuutin ajan. Voit paistaa sämpylät myös pyöreässä kakkuvuoassa, jolloin tarvitset halkaisijaltaan noin 26 cm vuoan. Asettele pyöritellyt sämpylät tällöin kohoamaan suoraan vuokaan.
  5. Sulata ruokalusikallinen voita ja sekoita siihen hunaja. Voitele sämpylät hunajavoilla ja ripottele päälle kaurahiutaleita.
  6. Paista hunajaisia kaurasämpylöitä 220 asteessa 12–15 minuuttia. Jäähdytä kaurasämpylät ritilällä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt