Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Leivo sämpylätaikinasta upea kranssi

1 h 40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 20 min

Perinteinen sämpylätaikina taipuu upeaksi kranssiksi – ja miten helposti! Pätki sämpylätaikina 32 osaan, kuorruta taikinapalat yrteillä sekä siemenillä ja sommittele vuokaan.

20.10.2016
Reseptin ainekset
1 kranssi
2,5 dl
vettä
1/4 pkt
hiivaa
1/2 tl
suolaa
1,5 dl
hiivaleipäjauhoja
3,5–4 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä
50 g
voita sulatettuna
seesamin- ja/tai unikonsiemeniä
tuoretta basilikaa
parmesaania

1. Murenna ja liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja suola ja alusta sämpylätaikinaksi. Alustamisen loppuvaiheessa lisää joukkoon öljy.

2. Kohota sämpylätaikina kaksinkertaiseksi eli noin 30–60 minuuttia. Valmistele sillä aikaa, kun sämpylätaikina kohoaa, kranssin päälliset: hienonna basilika, raasta parmesaani ja laita unikon- ja seesaminsiemeniä, hienonnettua basilikaa ja parmesaaniraastetta omille lautasilleen.

3. Kippaa kohonnut sämpylätaikina jauhotetulle työtasolle. Muovaa sämpylätaikina pötköksi ja jaa se 32 osaan. Pyörittele taikinapalat pieniksi sämpylöiksi, voitele voisulalla ja dippaa ne eri päällisiin.

4. Asettele kuorrutetut taikinapallot limittäin ja päällekkäin voideltuun irtoreunaiseen kuivakakkuvuokaan. Kohota noin 20 minuuttia.

5. Paista kranssi 225-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Anna leipäkranssin hieman jäähtyä ennen kuin kumoat sen vuoasta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt