Maku

Runebergin torttu

40 min
4.67
0

Runebergin torttu

Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos
Runebergin torttu on saanut nimensä Johan Ludvig Runebergilta, joka pyysi vaimoaan Fredrikaa loihtimaan jotain hyvää makeannälkäänsä. Kaapissa olleista aineksista sai aikaiseksi herkullisen runebergin tortun ja loppu onkin historiaa.

Ainekset (6 kpl)

Runebergin torttu

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 dlappelsiinitäysmehua
  • 2 dlkorppujauhoja
  • 2 dlmantelijauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1 rklappelsiininkuoriraastetta

Kostutus

  • 1 dlvettä
  • 2 rklsokeria
  • 4 rklpunssia

Koristelu

  • 1/2 kplvalkuaista
  • 2 dltomusokeria
  • 1 dlvadelmahilloa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Runebergin torttu valmistetaa näin:

Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi appelsiinimehu ja raastettu appelsiinin kuori.

Mittaa kaikki kuivat ainekset erilliseen kulhoon ja sekoita hyvin. Yhdistä ainekset ja kääntele torttuseos tasaiseksi massaksi.

Voitele korkeat leivosvuoat tai käytä paperisia muffinssipapereita. Taikinasta syntyy 6 isoa tai 10 pienempää runebergin torttua.

Paista runebergin torttuja 175 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa leivoksien pinta tasaiseksi tarvittaessa, jotta torttu pysyy pystyssä.

Valmista runebergin torttujen kostuke sekoittamalla vesi, sokeri ja punssilikööri keskenään. Valele seosta torttujen pintaan.

Valmista sokerikuorrute sekoittamalla tomusokeri kananmunanvalkuaiseen.

Lisää jokaisen runebergin tortun päälle teelusikallinen vadelmahilloa ja tee ympärille rengas sokerikuorrutteella. 

MITÄ PIDIT?
4.67