Maku

Runebergintorttu on todellinen klassikkoherkku – ota talteen perinteinen suosikkiresepti

40 min
KA
4.06
0

Runebergintorttu on saanut nimensä Johan Ludvig Runebergilta, joka pyysi vaimoaan Fredrikaa loihtimaan jotain hyvää makeannälkäänsä. Kaapissa olleista aineksista sai aikaiseksi herkullisen runebergintortun ja loppu onkin historiaa.
Tulosta
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (6 kpl)

Runebergintorttu

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 dlappelsiinitäysmehua
  • 2 dlkorppujauhoja
  • 2 dlmantelijauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1 rklappelsiininkuoriraastetta

Kostutus

  • 1 dlvettä
  • 2 rklsokeria
  • 4 rklpunssia

Koristelu

  • 1/2 kplvalkuaista
  • 2 dltomusokeria
  • 1 dlvadelmahilloa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Runebergintorttu valmistuu näin:

  1. Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi appelsiinimehu ja raastettu appelsiinin kuori.
  2. Mittaa kaikki kuivat ainekset erilliseen kulhoon ja sekoita hyvin. Yhdistä ainekset ja kääntele torttuseos tasaiseksi massaksi.
  3. Voitele korkeat leivosvuoat tai käytä paperisia muffinssipapereita. Taikinasta syntyy 6 isoa tai 10 pienempää runebergintorttua.
  4. Paista runebergintorttuja 175 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa leivoksien pinta tasaiseksi tarvittaessa, jotta torttu pysyy pystyssä.
  5. Valmista runebergintorttujen kostuke sekoittamalla vesi, sokeri ja punssilikööri keskenään. Valele seosta runebergintorttujen pintaan.
  6. Valmista sokerikuorrute sekoittamalla tomusokeri kananmunanvalkuaiseen.
  7. Lisää jokaisen runebergintortun päälle teelusikallinen vadelmahilloa ja tee ympärille rengas sokerikuorrutteella. 
MITÄ PIDIT?
4.06