Perinteiset runebergintortut

40 min
5
0

Perinteiset runebergintortut

Runebergintorttu on saanut nimensä Johan Ludvig Runebergilta, joka pyysi vaimoaan Fredrikaa loihtimaan jotain hyvää. Kaapissa olleista aineksista sai mitä ilmeisimmin aikaiseksi kyseisen tortun ja loppu on historiaa.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 dlappelsiinitäysmehua
  • 2 dlkorppujauhoja
  • 2 dlmantelijauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1 rklappelsiininkuoriraastetta

Kostutus

  • 1 dlvettä
  • 2 rklsokeria
  • 4 rklpunssia

Koristelu

  • 1/2 kplvalkuaista
  • 2 dltomusokeria
  • 1 dlvadelmahilloa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi appelsiinimehu ja raastettu appelsiinin kuori.

Mittaa kaikki kuivat ainekset erilliseen kulhoon ja sekoita hyvin. Yhdistä ainekset ja kääntele seos tasaiseksi massaksi.

Voitele korkeat leivosvuoat tai käytä paperisia muffinssipapereita. Taikinasta syntyy 6 isoa tai 10 pienempää leivosta.

Paista torttuja 175 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa leivoksien pinta tasaiseksi tarvittaessa, jotta leivos pysyy pystyssä.

Valmista runebergintorttujen kostuke sekoittamalla vesi, sokeri ja punssilikööri keskenään. Valele seosta torttujen pintaan.

Valmista sokerikuorrute sekoittamalla tomusokeri kananmunanvalkuaiseen.

Lisää jokaisen runebergintortun päälle teelusikallinen vadelmahilloa ja tee ympärille rengas sokerikuorrutteella. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä