Maku

Runebergin kerrosjälkiruoka

1 h
3.75
0

Runebergin kerrosjälkiruoka

Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos
Runebergin kerrosjälkiruoka saa inspiraation perinteisestä runebergintortusta. Taikinamurujen joukkoon sekoitetaan vaniljakastiketta ja herkullista vadelmakastiketta. Nappaa resepti talteen ja juhlista Runebergin päivää tällä ihanalla jälkiruoalla!

Ainekset (8 annosta)

Runebergintortun taikina

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 rklappelsiinin mehua
  • appelsiinin kuorta raastettuna
  • 1 dljauheseosta (sekoitus piparkakkua, hapankorppua ja korppujauhoa)
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 0,5 tlleivinjauhetta
  • 0,25 tlkardemummaa

Vadelmakastike

  • 200 gvadelmia
  • 0,5 0sokeria
  • 2 rklvettä

Vaniljakastike

  • 330 gvaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Tee runebergin kerrosjälkiruoka näin:

Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Lisää appelsiinin mehu ja raasta mukaan appelsiinin kuorta. Lisää halutessasi pari tippaa karvasmantelia. 

Sekoita jauheseos piparkakuista, hapankorpuista ja korppujauhoista. Lisää mantelijauhe, leivinjauhe, kardemumma ja vehnäjauhot.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista vadelmakastike kiehautamalla vadelmat, vesi ja sokeri keskenään kattilassa. 

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.

Murenna paistettu runebergintorttutaikina muruiksi. 

Laita tarjoilukulhoon kerroksittain tortun muruja, vadelmakastiketta ja vispattua vaniljakastiketta. 

Koristele ja nauti runebergin kerrosjälkiruoka hyvässä seurassa.

MITÄ PIDIT?
3.75