Maku

Runebergin kerrosjälkiruoka

1 h
3.8
0

Runebergin kerrosjälkiruoka

Runebergin tortun inspiroima, taivaallinen kerrosjälkiruoka.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Torttutaikina

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 rklappelsiinin mehua
  • appelsiinin kuorta raastettuna
  • 1 dljauheseosta (sekoitus piparkakkua, hapankorppua ja korppujauhoa)
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 0,5 tlleivinjauhetta
  • 0,25 tlkardemummaa

Vadelmakastike

  • 200 gvadelmia
  • 0,5 0sokeria
  • 2 rklvettä

Vaniljakastike

  • 330 gvaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna kokoajan vatkaten. Lisää appelsiinin mehu ja raasta mukaan appelsiinin kuorta, sekä halutessasi pari tippaa karvasmantelia. 

Sekoita jauheseos piparkakuista, hapankorpuista ja korppujauhoista. Lisää mantelijauhe, leivinjauhe, kardemumma ja vehnäjauhot.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Valmista vadelmakastike kiehautamalla vadelmat, vesi ja sokeri keskenään kattilassa. 

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. 

Murenna paistunut Runebergin torttutaikina muruiksi. 

Laita tarjoilukulhoon kerroksittain tortun muruja, vadelmakastiketta ja vispattua vaniljakastiketta. 

Koristele ja nauti hyvässä seurassa. 

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä