Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Runebergin kerrosjälkiruoka – taikinamuruja, vaniljavaahtoa sekä vadelmakastiketta samassa paketissa

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Runebergin kerrosjälkiruoka on talven ihanin herkkujälkkäri! Taikinamurujen joukkoon sekoitetaan vaniljakastiketta ja herkullista vadelmakastiketta. Nappaa resepti talteen ja juhlista Runebergin päivää teemaan sopivalla jälkiruoalla.

Reseptin ainekset
8 annosta
Runebergintortun taikina
100 g
voita
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 rkl
appelsiinin mehua
appelsiinin kuorta raastettuna
1 dl
jauheseosta (sekoitus piparkakkua, hapankorppua ja korppujauhoa)
1 dl
mantelijauhetta
1 dl
vehnäjauhoja
0,5 tl
leivinjauhetta
0,25 tl
kardemummaa
Vadelmakastike
200 g
vadelmia
0,5 0
sokeria
2 rkl
vettä
Vaniljakastike
330 g
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Runebergin kerrosjälkiruoka – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Lisää appelsiinin mehu ja raasta mukaan appelsiinin kuorta. Lisää halutessasi pari tippaa karvasmantelia. 
  2. Sekoita jauheseos piparkakuista, hapankorpuista ja korppujauhoista. Lisää mantelijauhe, leivinjauhe, kardemumma ja vehnäjauhot.
  3. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Valmista vadelmakastike kiehautamalla vadelmat, vesi ja sokeri keskenään kattilassa. 
  5. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
  6. Murenna paistettu runebergintorttutaikina muruiksi. 
  7. Laita tarjoilukulhoon kerroksittain tortun muruja, vadelmakastiketta ja vispattua vaniljakastiketta. 
  8. Koristele ja nauti runebergin kerrosjälkiruoka hyvässä seurassa.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa runebergintorttujen resepti täältä!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt