Runebergin kerrosjälkiruoka – taikinamuruja, vaniljavaahtoa sekä vadelmakastiketta samassa paketissa
1 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
30 minRunebergin kerrosjälkiruoka on talven ihanin herkkujälkkäri! Taikinamurujen joukkoon sekoitetaan vaniljakastiketta ja herkullista vadelmakastiketta. Nappaa resepti talteen ja juhlista Runebergin päivää teemaan sopivalla jälkiruoalla.
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 1.2.2016

Runebergin kerrosjälkiruoka – taikinamuruja, vaniljavaahtoa sekä vadelmakastiketta samassa paketissa
Reseptin ainekset (8 annosta)
Runebergintortun taikina
- 100 gvoita
- 1 dlsokeria
- 1kananmuna
- 2 rklappelsiinin mehua
- appelsiinin kuorta raastettuna
- 1 dljauheseosta (sekoitus piparkakkua, hapankorppua ja korppujauhoa)
- 1 dlmantelijauhetta
- 1 dlvehnäjauhoja
- 0,5 tlleivinjauhetta
- 0,25 tlkardemummaa
Vadelmakastike
- 200 gvadelmia
- 0,5 0sokeria
- 2 rklvettä
Vaniljakastike
- 330 gvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Tee runebergin kerrosjälkiruoka näin:
- Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Lisää appelsiinin mehu ja raasta mukaan appelsiinin kuorta. Lisää halutessasi pari tippaa karvasmantelia.
- Sekoita jauheseos piparkakuista, hapankorpuista ja korppujauhoista. Lisää mantelijauhe, leivinjauhe, kardemumma ja vehnäjauhot.
- Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista vadelmakastike kiehautamalla vadelmat, vesi ja sokeri keskenään kattilassa.
- Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
- Murenna paistettu runebergintorttutaikina muruiksi.
- Laita tarjoilukulhoon kerroksittain tortun muruja, vadelmakastiketta ja vispattua vaniljakastiketta.
- Koristele ja nauti runebergin kerrosjälkiruoka hyvässä seurassa.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa runebergintorttujen resepti täältä!

Runebergintorttu on todellinen klassikkoherkku – ota talteen perinteinen suosikkiresepti
Maku

Runebergin kakku – jaettavaksi sopiva leivonnainen kruunaa juhlapäivän tarjoilut
Maku

Runebergin kääretorttu – kaksi rakastettua klassikkoa yhdessä paketissa
Maku

Runebergintorttu pellillä – tästä herkusta riittää jaettavaksi isommallekin porukalle
Maku

Runebergin pannukeksi – klassikkoherkusta tuttu makumaailma ihastuttaa uudessa muodossa
Maku

Helpot runebergintortut – tee klassikkoleivonnaiset kätevästi muffinivuokiin
Maku

Perinteinen vai ihan uudenlainen runebergintorttu? Leivoimme klassikon kakuiksi, kekseiksi ja vohveleiksi!

"Pienenä odotin runebergintorttuja talvessa eniten" – Kokki Mika Rampa kehitti rakkaasta tortusta kuusi ennennäkemätöntä versiota!