Gluteeniton runeberginkakku haastaa perinteisen version mehevyydellään – kurkkaa resepti!
55 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
35 minGluteeniton runeberginkakku on ihanan mehevä ja maukas juhlaherkku, jonka voi koristella haluamallaan tavalla. Tämän reseptin gluteeniton runeberginkakku sopii myös erikoisruokavaliota noudattaville.
GL
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 1.2.2015

Gluteeniton runeberginkakku haastaa perinteisen version mehevyydellään – kurkkaa resepti!
Reseptin ainekset (8 annosta)
Runeberginkakun pohja
- 200 gvoita
- 1½ dlsokeria
- 2 munaa
- 2 dlgluteenittomia keksimuruja (Semper gluteeniton suklaakeksi)
- 3 dlmantelijauhoja
- 1 dlperunajauhoja
- ½ dlgluteenittomia korppujauhoja
- 1 dlkermaa
- 2 tlkardemummaa
- 1 tlleivinjauhetta
Gluteeniton runeberginkakku valmistuu näin:
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Murustele keksit leivinpaperin välissä pieneksi muruksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (Ø 20‒24 cm).
- Paista uunin alatasolla 180 asteessa reilu puoli tuntia. Tarkista kakun kypsyys tikulla.
- Kumoa jäähtynyt kakku lautaselle ja koristele esimerkiksi kermavaahdolla ja vadelmahillolla.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa runebergintorttujen resepti täältä!

Runebergin kerrosjälkiruoka – taikinamuruja, vaniljavaahtoa sekä vadelmakastiketta samassa paketissa
Maku

Runebergin kakku – jaettavaksi sopiva leivonnainen kruunaa juhlapäivän tarjoilut
Maku

Runeberginkakku – tee tutunmakuinen herkku uudella tavalla
Maku

Runebergin kääretorttu – kaksi rakastettua klassikkoa yhdessä paketissa
Maku

Gluteeniton kinderpiirakka on pääsiäispöydän makein herkku
Maku

Ellen Svinhufvudin kakku – rapea ja makea klassikko
Maku

Gluteeniton ja vegaaninen suklaapavlova
Kotivinkki

Gluteeniton taatelikakku – mausteinen ja mehevä jouluherkku
Maku

Gluteeniton mantelikakku
Maku