Maku

Gluteeniton runebergin kakku

55 min
4.67
0

Gluteeniton runebergin kakku

GL
0
4.67
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos
Gluteeniton runebergin kakku on ihanan mehevä ja maukas juhlaherkku, jonka voi koristella haluamallaan tavalla. Tämän reseptin gluteeniton runebergin kakku sopii myös erikoisruokavaliota noudattaville.

Ainekset (8 annosta)

Runebergin kakun pohja

  • 200 gvoita
  • 1,5 dlsokeria
  • 1 dlperunajauhoja
  • 3 dlmantelijauhoja
  • 0,5 dlgluteenittomia korppujauhoja
  • 2 dlgluteenittomia keksimuruja (Semper gluteeniton suklaakeksi)
  • 1 dlkermaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 kplkananmunia

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min

Tee runebergin kakku näin:

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Murustele keksit leivinpaperin välissä pieneksi muruksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan.

Kaada taikina pieneen, hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista alatasolla 180 asteessa kypsäksi reilu puoli tuntia. Tarkkeile kypsyyttä tikulla.

Kumoa jäähtynyt kakku lautaselle ja koristele esimerkiksi kermavaahdolla ja vadelmahillolla.

Taikinasta voi tehdä myös runebergintorttuja muffinssivuokiin.
MITÄ PIDIT?
4.67