Maku

Gluteeniton runeberginkakku haastaa perinteisen version mehevyydellään – kurkkaa resepti!

55 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
35 min
Gluteeniton runeberginkakku on ihanan mehevä ja maukas juhlaherkku, jonka voi koristella haluamallaan tavalla. Tämän reseptin gluteeniton runeberginkakku sopii myös erikoisruokavaliota noudattaville.
GL
4.5
1
Julkaistu: 1.2.2015


Ainekset (8 annosta)

Runeberginkakun pohja

  • 200 gvoita
  • 1½ dlsokeria
  • 2 munaa
  • 2 dlgluteenittomia keksimuruja (Semper gluteeniton suklaakeksi)
  • 3 dlmantelijauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • ½ dlgluteenittomia korppujauhoja
  • 1 dlkermaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 tlleivinjauhetta
Tulosta

Gluteeniton runeberginkakku valmistuu näin:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Murustele keksit leivinpaperin välissä pieneksi muruksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (Ø 20‒24 cm).
  4. Paista uunin alatasolla 180 asteessa reilu puoli tuntia. Tarkista kakun kypsyys tikulla.
  5. Kumoa jäähtynyt kakku lautaselle ja koristele esimerkiksi kermavaahdolla ja vadelmahillolla.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa runebergintorttujen resepti täältä!

1 kommentti