


Gluteeniton runeberginkakku haastaa perinteisen version mehevyydellään – kurkkaa resepti!
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Gluteeniton runeberginkakku on ihanan mehevä ja maukas juhlaherkku, jonka voi koristella haluamallaan tavalla. Tämän reseptin gluteeniton runeberginkakku sopii myös erikoisruokavaliota noudattaville.
Reseptin ainekset
8 annosta
Runeberginkakun pohja
200 g
voita
1½ dl
sokeria
2
munaa
2 dl
gluteenittomia keksimuruja (Semper gluteeniton suklaakeksi)
3 dl
mantelijauhoja
1 dl
perunajauhoja
½ dl
gluteenittomia korppujauhoja
1 dl
kermaa
2 tl
kardemummaa
1 tl
leivinjauhetta
Gluteeniton runeberginkakku – ohje:
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Murustele keksit leivinpaperin välissä pieneksi muruksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (Ø 20‒24 cm).
- Paista uunin alatasolla 180 asteessa reilu puoli tuntia. Tarkista kakun kypsyys tikulla.
- Kumoa jäähtynyt kakku lautaselle ja koristele esimerkiksi kermavaahdolla ja vadelmahillolla.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa runebergintorttujen resepti täältä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat