Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton runeberginkakku haastaa perinteisen version mehevyydellään – kurkkaa resepti!

55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min

Gluteeniton runeberginkakku on ihanan mehevä ja maukas juhlaherkku, jonka voi koristella haluamallaan tavalla. Tämän reseptin gluteeniton runeberginkakku sopii myös erikoisruokavaliota noudattaville.

Reseptin ainekset
8 annosta
Runeberginkakun pohja
200 g
voita
1½ dl
sokeria
2
munaa
2 dl
gluteenittomia keksimuruja (Semper gluteeniton suklaakeksi)
3 dl
mantelijauhoja
1 dl
perunajauhoja
½ dl
gluteenittomia korppujauhoja
1 dl
kermaa
2 tl
kardemummaa
1 tl
leivinjauhetta

Gluteeniton runeberginkakku – ohje:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Murustele keksit leivinpaperin välissä pieneksi muruksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (Ø 20‒24 cm).
  4. Paista uunin alatasolla 180 asteessa reilu puoli tuntia. Tarkista kakun kypsyys tikulla.
  5. Kumoa jäähtynyt kakku lautaselle ja koristele esimerkiksi kermavaahdolla ja vadelmahillolla.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa runebergintorttujen resepti täältä!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt