Maku

Gluteeniton Runebergin kakku

55 min
5
0

Gluteeniton Runebergin kakku

Ihanan mehevä, maukas, mantelinen kakku, jonka voi koristella haluamallaan tavalla. Gluteeniton kakku sopii moneen menoon.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 200 gvoita
  • 1,5 dlsokeria
  • 1 dlperunajauhoja
  • 3 dlmantelijauhoja
  • 0,5 dlgluteenittomia korppujauhoja
  • 2 dlgluteenittomia keksimuruja (Semper gluteeniton suklaakeksi)
  • 1 dlkermaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 kplkananmunia

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min

Vatkataan pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisätään kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Murustellaan keksit leivinpaperin välissä pieneksi muruksi. Yhdistetään kuivat aineet keskenään. Sekoitetaan kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan. Kaadetaan taikina pieneen hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan alatasolla 180 asteessa kypsäksi reilu puoli tuntia. Koitetaan kypsyys tikulla. Kumotaan jäähtynyt kakku lautaselle ja koristellaan kermavaahdolla sekä vadelmahillolla.

Vinkki!

Taikinasta voi yhtä hyvin tehdä myös Runebergin torttuja muffinssivuokiin.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä