Herkkumutkat suoriksi! Runebergin peltikakku on mutkaton versio rakastetusta sesonkileivoksesta
1 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
30 minNyt mennään sieltä, missä aita on matalin ja leivotaan runebergintorttua pellille. Runebergin peltikakku maistuu pipareilta, kardemummalta ja vadelmilta. Nappaa Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen resepti!
KA
4.4
Kuvat
Julkaistu 26.1.2022

Herkkumutkat suoriksi! Runebergin peltikakku on mutkaton versio rakastetusta sesonkileivoksesta
Reseptin ainekset (32 palaa)
Pohja
- 250 gvoita
- 4munaa
- 3 ½ dlsokeria
- 4 ½ dlvehnäjauhoja
- 2 dlmantelijauhoja
- 1 dlpiparimurua
- 3 tlleivinjauhe
- 1 tlvaniljasokeri
- ¼ tlsuolaa
- 1 tlkardemummaa
- 2 ½ dlkermaa
- noin 3 dlpaiston kestävää vadelmamarmeladia
Koristelu
- 1 dltomusokeria
- 1 tlvettä
- (tarvittaessa lisää vadelmamarmeladia)
Runebergin peltikakku leivotaan näin:
- Sulata voi kattilassa ja jätä sivuun.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää sula voi ja kerma vuorotellen kuiva-aineseoksen kanssa taikinaan nuolijalla käännellen tai kevyesti vatkaten sähkövatkaimella.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tasoita pinta.
- Pursota vadelmamarmeladisilmät tasaisesti kakun päälle.
- Paista kakkua 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15–17 minuuttia.
- Jos vadelmamarmeladi painuu uunissa kadoksiin, pursota hiukan lisää sitä valmiin piirakan päälle.
- Sekoita tomusokerikuorrute ja pursota se valmiin kakun päälle.
Vinkit!
- Gluteeniton peltikakku leivotaan vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Jos jauhoseos sisältää valmiiksi nostatusaineita, leivinjauhetta ei tarvita.
- Maidottomaan versioon käytetään kaurakermaa ja maidotonta margariinia.

Crostata murumaisella pohjalla ja vadelmahillolla – helppo italialainen piirakka Runebergin päivän henkeen
Unelmien Talo&Koti

Runebergin kerrosjälkiruoka – taikinamuruja, vaniljavaahtoa sekä vadelmakastiketta samassa paketissa
Maku

Runebergin kääretorttu – kaksi rakastettua klassikkoa yhdessä paketissa
Maku

Runebergin kakku – jaettavaksi sopiva leivonnainen kruunaa juhlapäivän tarjoilut
Maku

Perinteinen vai ihan uudenlainen runebergintorttu? Leivoimme klassikon kakuiksi, kekseiksi ja vohveleiksi!

Gluteeniton runebergintorttu – punssikostutus takaa klassikon haastajan maun ja mehevyyden
Maku

Runebergin pannukeksi – klassikkoherkusta tuttu makumaailma ihastuttaa uudessa muodossa
Maku

Helpot runebergintortut – tee klassikkoleivonnaiset kätevästi muffinivuokiin
Maku