Unelmien Talo&Koti

Fredrikalta lainattu! Runebergin peltikakku on mutkaton versio rakastetusta sesonkileivoksesta

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Nyt mennään sieltä, missä aita on matalin ja leivotaan runebergintorttua pellille. Runebergin peltikakku maistuu pipareilta, kardemummalta ja vadelmilta. Nappaa Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen resepti!
KA
4.5
1
Julkaistu: 26.1.2022


Reseptin ainekset (32 palaa)

Pohja

  • 250 gvoita
  • 4munaa
  • 3 ½ dlsokeria
  • 4 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 dlmantelijauhoja
  • 1 dlpiparimurua
  • 3 tlleivinjauhe
  • 1 tlvaniljasokeri
  • ¼ tlsuolaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 2 ½ dlkermaa
  • noin 3 dlpaiston kestävää vadelmamarmeladia

Koristelu

  • 1 dltomusokeria
  • 1 tlvettä
  • (tarvittaessa lisää vadelmamarmeladia)
Tulosta

Runebergin peltikakku leivotaan näin:

  1. Sulata voi kattilassa ja jätä sivuun.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Lisää sula voi ja kerma vuorotellen kuiva-aineseoksen kanssa taikinaan nuolijalla käännellen tai kevyesti vatkaten sähkövatkaimella.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tasoita pinta.
  6. Pursota vadelmamarmeladisilmät tasaisesti kakun päälle.
  7. Paista kakkua 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15–17 minuuttia.
  8. Jos vadelmamarmeladi painuu uunissa kadoksiin, pursota hiukan lisää sitä valmiin piirakan päälle.
  9. Sekoita tomusokerikuorrute ja pursota se valmiin kakun päälle.

Vinkit!

  • Gluteeniton peltikakku leivotaan vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Jos jauhoseos sisältää valmiiksi nostatusaineita, leivin­jauhetta ei tarvita.
  • Maidottomaan versioon käytetään kaurakermaa ja maidotonta margariinia.
1 kommentti