


Herkkumutkat suoriksi! Runebergin peltikakku on mutkaton versio rakastetusta sesonkileivoksesta
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Nyt mennään sieltä, missä aita on matalin ja leivotaan runebergintorttua pellille. Runebergin peltikakku maistuu pipareilta, kardemummalta ja vadelmilta. Nappaa Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen resepti!
Reseptin ainekset
32 palaa
Pohja
250 g
voita
4
munaa
3 ½ dl
sokeria
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
mantelijauhoja
1 dl
piparimurua
3 tl
leivinjauhe
1 tl
vaniljasokeri
¼ tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
2 ½ dl
kermaa
noin 3 dl
paiston kestävää vadelmamarmeladia
Koristelu
1 dl
tomusokeria
1 tl
vettä
(tarvittaessa lisää vadelmamarmeladia)
Runebergin peltikakku – ohje:
- Sulata voi kattilassa ja jätä sivuun.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää sula voi ja kerma vuorotellen kuiva-aineseoksen kanssa taikinaan nuolijalla käännellen tai kevyesti vatkaten sähkövatkaimella.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tasoita pinta.
- Pursota vadelmamarmeladisilmät tasaisesti kakun päälle.
- Paista kakkua 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15–17 minuuttia.
- Jos vadelmamarmeladi painuu uunissa kadoksiin, pursota hiukan lisää sitä valmiin piirakan päälle.
- Sekoita tomusokerikuorrute ja pursota se valmiin kakun päälle.
Vinkit!
- Gluteeniton peltikakku leivotaan vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Jos jauhoseos sisältää valmiiksi nostatusaineita, leivinjauhetta ei tarvita.
- Maidottomaan versioon käytetään kaurakermaa ja maidotonta margariinia.
- Katso täältä myös suosittu perinteisen runebergintortun resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat