Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Herkkumutkat suoriksi! Runebergin peltikakku on mutkaton versio rakastetusta sesonkileivoksesta

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Nyt mennään sieltä, missä aita on matalin ja leivotaan runebergintorttua pellille. Runebergin peltikakku maistuu pipareilta, kardemummalta ja vadelmilta. Nappaa Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen resepti!

26.1.2022
Reseptin ainekset
32 palaa
Pohja
250 g
voita
4
munaa
3 ½ dl
sokeria
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
mantelijauhoja
1 dl
piparimurua
3 tl
leivinjauhe
1 tl
vaniljasokeri
¼ tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
2 ½ dl
kermaa
noin 3 dl
paiston kestävää vadelmamarmeladia
Koristelu
1 dl
tomusokeria
1 tl
vettä
(tarvittaessa lisää vadelmamarmeladia)

Runebergin peltikakku – ohje:

  1. Sulata voi kattilassa ja jätä sivuun.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Lisää sula voi ja kerma vuorotellen kuiva-aineseoksen kanssa taikinaan nuolijalla käännellen tai kevyesti vatkaten sähkövatkaimella.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tasoita pinta.
  6. Pursota vadelmamarmeladisilmät tasaisesti kakun päälle.
  7. Paista kakkua 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15–17 minuuttia.
  8. Jos vadelmamarmeladi painuu uunissa kadoksiin, pursota hiukan lisää sitä valmiin piirakan päälle.
  9. Sekoita tomusokerikuorrute ja pursota se valmiin kakun päälle.

Vinkit!

  • Gluteeniton peltikakku leivotaan vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Jos jauhoseos sisältää valmiiksi nostatusaineita, leivin­jauhetta ei tarvita.
  • Maidottomaan versioon käytetään kaurakermaa ja maidotonta margariinia.
  • Katso täältä myös suosittu perinteisen runebergintortun resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt