


Gluteeniton runebergintorttu – punssikostutus takaa klassikon haastajan maun ja mehevyyden
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Gluteeniton runebergintorttu maistuu vähintäänkin yhtä hyvältä kuin perinteinen versio. Se kostutetaan punssi-sokeriliemellä, joka takaa leivoksen maun ja mehevyyden. Kun valitset maidottoman margariinin taikinaan, sopii gluteeniton runebergintorttu keliaakikoiden lisäksi myös maidotonta ruokavaliota noudattaville.
Reseptin ainekset
6 isoa tai 12 pientä runebergintorttua
Gluteeniton runebergintorttu
150 g
margariinia
1 1/2 dl
sokeria
2
munaa (L-koko)
1 1/2 dl
gluteenitonta jauhoseosta (fin mix )
1 1/2 dl
gluteenittomia korppujauhoja
1 dl
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
piparkakkumaustetta
1/2 tl
kardemummaa
Kostutus
2 rkl
vettä
1 rkl
sokeria
2 rkl
punssia
Koristelu
1 dl
tomusokeria
1/2 rkl
vettä
1/2-1 dl
vadelmahilloa
Gluteeniton runebergintorttu – ohje:
- Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen koko ajan sekoittaen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. Sekoita hyvin.
- Voitele 6 isoa tai 12 pienempää vuokaa ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Täytä vuoat taikinalla hiukan yli puolen välin.
- Paista runebergintortut 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kokonaan kypsiä. Anna torttujen jäähtyä hieman ja ota ne pois vuoista.
- Sekoita veteen sokeri ja lisää punssi. Kostuta gluteenittomat runebergintortut punssi-sokeriliemellä. Anna torttujen maustua peitettyinä jääkaapissa mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
- Sekoita tomusokeri ja vesi. Lisää vettä vähitellen. Pursota seos renkaaksi tortun päälle. Lusikoi vadelmahilloa keskelle.
Katso myös suosittu perinteisen runebergintortun ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat