Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton runebergintorttu – punssikostutus takaa klassikon haastajan maun ja mehevyyden

3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min

Gluteeniton runebergintorttu maistuu vähintäänkin yhtä hyvältä kuin perinteinen versio. Se kostutetaan punssi-sokeriliemellä, joka takaa leivoksen maun ja mehevyyden. Kun valitset maidottoman margariinin taikinaan, sopii gluteeniton runebergintorttu keliaakikoiden lisäksi myös maidotonta ruokavaliota noudattaville.

30.1.2019
Reseptin ainekset
6 isoa tai 12 pientä runebergintorttua
Gluteeniton runebergintorttu
150 g
margariinia
1 1/2 dl
sokeria
2
munaa (L-koko)
1 1/2 dl
gluteenitonta jauhoseosta (fin mix )
1 1/2 dl
gluteenittomia korppujauhoja
1 dl
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
piparkakkumaustetta
1/2 tl
kardemummaa
Kostutus
2 rkl
vettä
1 rkl
sokeria
2 rkl
punssia
Koristelu
1 dl
tomusokeria
1/2 rkl
vettä
1/2-1 dl
vadelmahilloa

Gluteeniton runebergintorttu – ohje:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen koko ajan sekoittaen.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. Sekoita hyvin.
  3. Voitele 6 isoa tai 12 pienempää vuokaa ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Täytä vuoat taikinalla hiukan yli puolen välin.
  4. Paista runebergintortut 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kokonaan kypsiä. Anna torttujen jäähtyä hieman ja ota ne pois vuoista.
  5. Sekoita veteen sokeri ja lisää punssi. Kostuta gluteenittomat runebergintortut punssi-sokeriliemellä. Anna torttujen maustua peitettyinä jääkaapissa mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
  6. Sekoita tomusokeri ja vesi. Lisää vettä vähitellen. Pursota seos renkaaksi tortun päälle. Lusikoi vadelmahilloa keskelle.

Katso myös suosittu perinteisen runebergintortun ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt